Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament i l'empresa adjudicatària informen la Comissió de Seguiment per a la retirada de l'amiant de què ja s'està enllestint el projecte tècnic d'encapsulat
L´Ajuntament i l´empresa adjudicatària informen la Comissió de Seguiment per a la retirada de l´amiant de què ja s´està enllestint el projecte tècnic d´encapsulat
L'Ajuntament i l'UTE Badia ACM 2020 Tulpan, la Unió Temporal d'Empreses adjudicatària del procés de redacció del projecte tècnic d'encapsulat i direcció d'obra, van informar la Comissió de Seguiment per a la retirada de l'amiant, dels avanços en el procés per a l'encapsulament i retirada d'aquest material de tots els edificis d'habitatges de Badia.

En una reunió que va tenir lloc dijous passat a la Sala de Plens de l'Ajuntament, amb la participació de la Comissió de l'Amiant, l'Associació de Veïns i representants de partits polítics, el tinent primer d'alcaldessa, Rafael Moya, va anunciar que l'empresa encarregada de la redacció del projecte tècnic per a l'encapsulament de l'amiant ja quasi l'ha finalitzat i que, a continuació, un cop es tingui el vistiplau de l'Agència de Residus – amb qui es té prevista una reunió aquesta setmana- caldrà aprovar el projecte i, posteriorment, fer la licitació per triar les empreses que faran les obres d'encapsulament de l'amiant en els dos lots en què s'ha dividit la ciutat. Recordem que l'encapsulament és el pas previ per evitar que l'amiant desprengui fibres a l'atmosfera mentre no es retira.

Fibres d'amiant per sota dels límits màxims

Els representants de l'empresa van explicar que els resultats de les preses de mostres ambientals que es van fer de l'11 al 20 d'abril han detectat fibres d'amiant per sota dels límits màxims fixats a França, que són més restrictius que al nostre país. Tot i aquest resultat, van voler remarcar que "no es pot oblidar que hem trobat fibres d'amiant en repòs i que cal tenir-ho en compte a l'hora de l'encapsulament i la retirada, per aplicar les mesures de protecció adients".

També van explicar que l'empresa i l'Ajuntament han mantingut reunions amb l'autoritat laboral per optimitzar el procediment dels plans de treball, perquè no s'hagi de presentar un pla de treball per a cada comunitat.

Complir amb els terminis de retirada marcats per l'Agència de Residus

A continuació, l'arquitecte municipal va indicar que els serveis tècnics de l'Ajuntament han dissenyat un cronograma dels treballs, calculat a cada pas el pitjor dels escenaris possible, per assegurar que es compleixen terminis i que la retirada de l'amiant estarà finalitzada a Badia, com a màxim, l'octubre de 2025, que és el límit que contempla la subvenció de l'Agència de Residus de Catalunya.

Davant de les preguntes de si es podrien reduir els terminis per a la retirada de l'amiant, l'arquitecte va voler ser prudent i va insistir a dir que "tots coincidim en voler retirar l'amiant al més aviat possible, però -va destacar- hem de treure l'amiant de 199 comunitats de propietaris, un treball que mai s'ha fet fins ara i en què podrem saber fins a quin punt podem escorçar terminis a mesura que es vagi avançant". Aviat s'aprovaran els plecs, per fer, a continuació, la seva licitació. Anirem informant de les dates a mesura que es vagin complint terminis.

Publicat el 16.05.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^