Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Gran participació en la VIII Jornada de la Xarxa d'Infància i Adolescència de Badia del Vallès
Gran participació en la VIII Jornada de la Xarxa d'Infància i Adolescència de Badia del Vallès
Uns 90 professionals d'entitats i serveis del territori que treballen en l'atenció a la infància i l'adolescència es van reunir, divendres passat, a la VIII Jornada de la Xarxa d'Infància i Adolescència de Badia del Vallès, amb la participació  per part de l'Ajuntament, del tinent d'alcaldessa quart, de l´Àrea d'Acció Social Comunitària Inclusiva, Iván Sanz. A la jornada es va debatre sobre la sexualitat a la infància i adolescència, amb una especial atenció a la intervenció de la xarxa de Badia del Vallès en situacions de risc.

La doctora Marta Simó Nebot, de la Unitat d'Abusos al Menor de l'Hospital Sant Joan de Déu, va explicar la situació respecte als casos de violència sexual contra la infància, i com fer-li front. Representants de l'Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA) del Consell Comarcal del Vallès Occidental van analitzar el maltractament a infants i els protocols a aplicar. Entre les entitats participants, el Servei Educatiu VII de Badia del Vallès; el Centre de Recursos Educatius per l'Alumnat amb Trastorn del Desenvolupament i la Conducta; la Inspecció Educativa; el Departament jurídic de la DGAIA; el CAP Badia, representants de l'Institut Federica Montseny, de l'Institut Badia del Vallès, de l'Escola Nova de Badia i de l'Institut Escola; l'Equip d'Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA; les entitats que treballen al territori, com Creu Roja, Fundació Main-Gira i Aldees Infantils SOS, així com personal tècnic de les àrees relacionades de l'Ajuntament de Badia del Vallès.  L'acte el va cloure l´Àdam Benages, treballador Social de la Unitat de Salut Mental de Badia del Vallès.

La jornada va permetre analitzar i posar en comú com reaccionar davant d'aquestes situacions de risc i conèixer els recursos de què es disposa.

Publicat el 07.11.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^