Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Antonio Díaz, El Mago Pop, tot un referent de Badia, rep el premi Català de l'Any 2023
Antonio Díaz, El Mago Pop, amb l'alcaldessa, Eva Menor, durant l'acte de lliurament del premi Català de l'Any
L'il·lusionista badienc Antonio Díaz, El Mago Pop, va rebre ahir el premi Català de l'Any en la seva edició d'enguany. L'emotiu acte es va celebrar al Disseny Hub Barcelona, amb l'assistència de l'alcaldessa de Badia, Eva Menor, que va definir Antonio Díaz com a “tot un referent per a Badia del Vallès; una persona humil, treballadora, que mai ha renunciat als seus somnis i ideals, i que ens demostra, dia rere dia, que res és impossible”.

Antonio Díaz ha rebut aquest any el guardó Català de l'Any, un premi concedit pel Comitè Editorial del diari El Periódico de Catalunya, que lliura anualment a les personalitats més destacades del món cultural, polític, empresarial, científic i social. És la primera vegada que aquest distintiu es lliura amb un il·lusionista. En anteriors edicions, el premi l'han rebut compositors com Joan Manuel Serrat, esportistes com Pau Gasol, polítics com Pasqual Maragall, o empresaris com John Hoffman, l'impulsor del congrés Mobile.

El guardó premia la trajectòria del creador badienc i els èxits aconseguits, i honora també la seva aportació a la cultura. El Mago Pop és l'artista amb major recaptació en la història de Catalunya i, enguany, el Teatre Victòria, que va adquirir l'any 2019, ha estat la sala que ha rebut més públic la temporada 2022-2023, amb 219.726 espectadors. Antonio Díaz també ha triomfat a Broadway i ha adquirit un teatre a Brandon, Missouri, que ara porta el nom de Brandon Magic Theater.

Badia ha estat molt present en l'espectacle d'El Mago Pop, que, sempre que pot, mostra la seva vinculació amb la ciutat. Així, el gener de 2023, Antonio Díaz va inaugurar la nova denominació de l'auditori municipal de Badia, que ara es diu Auditori Municipal Antonio Díaz – El Mago Pop, en honor seu. El dia de la inauguració, es va congregar un gran nombre de veïns i veïnes, que van voler compartir aquell moment amb el més gran ambaixador de Badia al món.

Pots consultar la informació i les fotografies publicades a El Periódico en aquest enllaç: https://www.elperiodico.com/es/fotos/ocio-y-cultura/mago-pop-recibe-premio-catala-any-2023-fotos-94874398

Fotografies: Ferran Nadeu i Jordi Cotrina – El Periódico

Publicat el 21.11.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^