Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament retirarà l'amiant directament, sense encapsulament previ
Reunió de l'Ajuntament i l'Agència de Residus de Catalunya amb la Comissió de l'Amiant
L'Ajuntament de Badia del Vallès ha decidit optar per la retirada directa de l'amiant i desestimar fer l'encapsulament previ d'aquest material. Aquesta decisió ha estat presa en coordinació amb l'Agència de Residus de Catalunya i obeeix a la intenció de retirar l'amiant al més aviat possible, un cop s'ha hagut de declarar desert el concurs per a l'encapsulat. La decisió s'ha comunicat avui a la Comissió de l'Amiant a la reunió informativa que ha tingut lloc aquesta tarda a la Sala de Plens de l'Ajuntament, amb la presència del tinent d'alcaldessa primer, Rafael Moya, i del director d'Infraestructures de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Simó.

L'encapsulat s'havia decidit com a pas previ per a assegurar que l'amiant no es degradava mentre no es retirava definitivament, d'acord amb les indicacions establertes al Mapa de l'Amiant. Un cop fet el procés de licitació, les dues úniques empreses que s'havien presentat no complien amb els criteris establerts als plecs de clàusules tècniques i administratives. En conseqüència, la Junta de Govern de l'Ajuntament va haver de considerar invàlides les propostes i es va declarar desert el concurs.

Com no es tenia la seguretat que un nou concurs per a l'encapsulat de l'amiant obtingués la suficient concurrència competitiva, i per assegurar que el procés de desamiantat de Badia es fes quan abans, l'Ajuntament va organitzar una reunió de coordinació amb l'Agència de Residus de Catalunya, per proposar-los desamiantar directament, sense passar abans per l'encapsulament. Avui s'han explicat les conclusions d'aquella reunió.

Segons ha explicat Rafael Moya, “hem decidit que hem de canviar d'estratègia: retirarem directament l'amiant per lots, per tal que no es quedi desert, i ho farem en cada bloc de manera integral”.

El director d'Infraestructures de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Simó, ha coincidit en el fet que “l'estratègia ha de ser fer lots per diversificar el risc i assegurar que es pot anar retirant l'amiant”.

L'Ajuntament ja està treballant en el concurs per al desamiantat directe, la direcció d'obra i el nombre i característiques dels lots.

Publicat el 28.11.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^