Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Consell d'Alcaldies del Vallès demana que s'afrontin de manera urgent les inversions necessàries per garantir el subministrament d'aigua
Imatge del Consell d'Alcaldies del Vallès Occidental
El Consell d'Alcaldies del Vallès Occidental, en reunió que va tenir lloc ahir i on va participar l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, va aprovar una declaració sobre la situació d'emergència per sequera a Catalunya en què demana que s'afrontin de manera urgent les inversions necessàries per garantir el subministrament d'aigua.

A la reunió, el Consell d'Alcaldies del Vallès Occidental va proposar:

  • Demanar a la Generalitat de Catalunya que s'afrontin de manera urgent les inversions necessàries per garantir el subministrament d'aigua a tota Catalunya, augmentant de forma exponencial l'obtenció d'aigua per mitjà de dessaladores i la regeneració.
  • Sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que continuï l'ampliació de noves línies de subvencions als ens locals per executar obres per augmentar la capacitat d’ús de xarxes d'aigua regenerada, l'optimització de la xarxa municipal de subministrament, i el control i reparació de les canonades garantint una gestió ràpida i àgil.
  • Sol·licitar a la resta d'institucions competents la seva implicació per donar solució amb la màxima diligència a la problemàtica de la sequera.
  • Demanar al Govern de la Generalitat un diàleg imminent i una actuació coordinada i consensuada amb els ens locals per a poder definir les restriccions i previsions d'actuació de les fases Emergència 2 i 3.
  • Demanar al Govern de la Generalitat que es tingui en compte les peculiaritats dels diferents territoris i de la seva realitat socioeconòmica a l'hora de plantejar restriccions i limitacions que puguin afectar a explotacions agrícoles i ramaderes, així com espais industrials.
  • Iniciar la campanya de sensibilització a la ciutadania per continuar fomentant l'estalvi d'aigua, de forma coordinada entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i els municipis de la comarca.
  • Comunicar aquesta declaració a les entitats municipalistes (FMC i ACM), a la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Presidència del Govern de la Generalitat i el Ministeri de Transició ecològica i el repte demogràfic.

Pots consultar la declaració sencera en el document adjunt.

Declaració sobre la sequera del Consell d'Alcaldies del Vallès Occidental

Declaració sobre la sequera del Consell d'Alcaldies del Vallès Occidental

Fitxer: DECLARACIO_SEQUERA_CONSELL_ALCALDIES_FEBRER_2024.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 436.74 kB

Des de l'Ajuntament de Badia estem treballant per aplicar més mesures per reduir el consum d'aigua, a més de les ja establertes a nivell general, com el tancament de fonts públiques i la prohibició de regar jardins. 

Publicat el 08.02.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^