Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia se suma a la campanya Xiulem fora de joc a l'LGBTI-fòbia
Imatge de la campanya

Badia se suma a la campanya Xiulem fora de joc a l'LGBTI-fòbia, promoguda pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, coincidint amb el 19 de febrer, Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia en l'Esport.

Avui, 19 de febrer, es commemora el Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia en l'Esport, en record del dia en què va néixer Justin Fashanu, el primer futbolista a fer pública la seva homosexualitat, però que es va acabar suïcidant a causa de la pressió i l'assetjament que va patir. Aquesta jornada rememora la seva lluita per donar visibilitat a les persones LGBTI+ en l’àmbit de l'esport.

Badia participa en aquesta commemoració per reivindicar el dret de totes les persones a practicar esport lliures de discriminació i per visibilitzar la diversitat afectiva, sexual i de gènere, dins i fora del terreny de joc.

Les discriminacions per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere són una problemàtica social que, malauradament, encara destaca en camps i espais esportius. Alhora, l'esport és un àmbit d'intervenció directa en aspectes relacionats amb la salut i el benestar de les persones. És per aquest motiu que l'esport ha d'esdevenir un àmbit sensible contra l'LGBTI-fòbia, promovent relacions socials inclusives i sanes, i incidint des de les entitats locals en els valors de la igualtat i el respecte vers la diversitat.

Publicat el 19.02.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^