Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia commemora el Dia Internacional de la Dona amb un gran nombre d'actes el mes de març
Badia commemora el Dia Internacional de la Dona amb un gran nombre d'actes el mes de març

Badia del Vallès organitza, durant el mes de març, una àmplia oferta d'activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març. A la nostra població, l'acte oficial tindrà lloc el 7 de març a la plaça de l'Ajuntament.

Avui, 1 de març, a les 16.30 hores, el Casal de la Gent Gran projectarà la pel·lícula Una joven prometedora, dins del cicle Cinema & Crispetes.

A les 18 hores, a la Biblioteca Vicente Aleixandre, Trenquem El Silenci presentarà l'exposició de l'Institut Català de les Dones (ICO) María Matilde Almendros: una veu i dues passions, que estarà oberta fins al 15 de març.

El 4 de març, a les 10 hores, El Servei Local de Català, amb la col·laboració de Trenquem El Silenci, farà la Ruta Badia amb nom de dona, que sortirà, a les 10 del matí, del Casal Cívic

També el 4 de març, a les 17 hores, l'Espai Jove projectarà La Maternal, dins del cicle Cinema Jove.

El 5 de març, a les 18 hores, Trenquem El Silenci organitza la projecció de Persépolis, dins del cicle Cinema en Femení, a la Biblioteca Vicente Aleixandre.

El 7 de març tindrà lloc l'acte oficial de commemoració del Dia Internacional de la Dona, a la plaça de l'Ajuntament, a partir de les 17 hores, amb activitats, lectura del manifest i intervenció de l'alcaldesa, Eva Menor.

S'ofereixen dues opcions per participar en les manifestacions del 8M. El Servei de Joventut de l'Ajuntament organitza la participació en la manifestació de Barcelona. El punt de trobada és l'estació de Renfe de Barberà del Vallès, el 8 de març a les 10 hores. Trenquem El Silenci organitza la participació en la manifestació de Sabadell, amb punt de trobada a la plaça de la Dona, a les 10.30 hores.

El 9 de març al matí hi haurà un torneig de futbol mixt, per adolescents i famílies, al camp Johan Cruyff, organitzat per Aldees Infantils.

De 16 a 21 hores, l'Espai Jove albergarà l’Escape Room per la igualtat, dissenyat per a persones a partir de 10 anys.

Trenquem El Silenci organitza el concert DONA'm música, a càrrec de la Coral La Ginesta, amb l'actuació prèvia del Coro del Casal de la Gent Gran. L'acte, que es farà a l'Auditori Antonio Díaz – El Mago Pop, a partir de les 18 hores, serà amb taquilla inversa.

També el 9 de març, Dones per la Igualtat organitza el Sopar de Dones, a l'Edifici Antonio Machado, a les 21 hores. El preu per cobert és de 20 euros.

L'11 de març, a les 17 hores, l'Ajuntament presentarà la Campanya de Masculinitats, a l'Auditori Antonio Díaz – El Mago Pop, un vídeo intergeneracional que vol mostrar que és responsabilitat de tots i totes no quedar-se de braços plegats davant d'actituds masclistes.

El 15 de març, a les 16.30 hores es projectarà Inocencia interrumpida, al Casal de la Gent Gran.

El 16 de març, a les 17 hores, Bingo feminista, a càrrec de l'Associació Juvenil Espai Fènix, a l'Espai Jove.

El 17 de març, aquesta mateixa associació organitza la tarda jove feminista, amb cinema i debat, amb la projecció de Capitana Marvel, a les 17.30 hores, a l'Auditori Antonio Díaz – El Mago Pop.

El 20 de març, a les 17.30 hores, la companyia Núria Serra oferirà Kamishibai Contes, un espectacle de dansa i teatre basat en contes amb perspectiva de gènere i per a infants menors de 8 anys. Es farà al Pati de la Mainada.

El 21 de març, a les 18 hores, Trenquem El Silenci organitza una concentració contra les violències masclistes, a la plaça de la Dona.

Aquest mateix dia, de 17 a 18.30 hores, el Casal de la Gent Gran organitza el taller Dades contra les machistades.

A banda de totes aquestes activitats, els instituts de Badia del Vallès participaran en la Trobada d'Escoles Feministes, el Servei d'Orientació i Assessorament a les Famílies (SOAF) farà activitats de coeducació i corresponsabilitat en les cures als espais familiars i l'alumnat del Servei Local de Català farà la lectura dramatitzada de Cartes impertinents, de Maria Aurèlia Capmany.

Anirem ampliant la informació d'aquestes activitats durant el mes.

Cartell de les activitats

Publicat el 01.03.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^