Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'hort comunitari de Badia del Vallès, finalista del Premi Josep M. Rueda i Palenzuela

Els finalistes del Premi Josep M. Rueda i PalenzuelaAhir, dijous 15 de desembre, va tenir lloc a Barcelona el lliurament del Premi Josep Ma. Rueda i Palenzuela, organitzat per l’Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona. El projecte de l'hort comunitari de Badia va ser un dels 5 finalistes del concurs, d'entre 38 projectes presentats.

Malgrat no haver guanyat el premi, es va reconèixer el valor social d'aquest projecte i el seu caràcter innovador. En el context de crisi mediambiental i econòmica, d'apologia de la immediatesa i de pèrdua de vincle social, a l'hort comunitari es proposa tornar connectar amb la natura, aprendre a treballar amb els seus temps, que són lents, treballar col·lectivament i així promoure una comunitat activa i solidària. A través de la collita, fruit del treball L'hort comunitari de Badia del Vallèsdels voluntaris, que es reparteix a la Botiga social de Badia -l'Olivera- es pot donar accés a persones amb pocs o cap recursos, a productes sans, ecològics i de proximitat. A més, les persones beneficiàries d'aquesta ajuda poden participar activament en aquest espai, i d'aquella manera ser partícips d'aquest projecte.  

L'hort comunitari també compta amb un espai dirigit a persones amb problemes de salut mental, dinamitzat per l'entitat Catalunya Sostenible. Es tracta d'un espai obert a la participació de tothom, que compta amb la presència d'un treballador experimentat en horticultura ecològica, els dilluns a la tarda de 16 h a 18 h, i els dimarts i els divendres de 9.30 h a 13 h.

Publicat el 16.12.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^