Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'alcaldessa transmet les necessitats de finançament, seguretat ciutadana, habitatge i les propostes de futur de Badia al diputat del Parlament de Catalunya Pol Gibert
Reunió amb el diputat Pol Gilbert
L'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, es va reunir dimecres amb el diputat del grup socialista en el Parlament de Catalunya Pol Gibert, per transmetre-li les necessitats de Badia en matèria de finançament, seguretat ciutadana, habitatge, i les propostes de futur per a Badia del Vallès.

L'alcaldessa li va destacar la necessitat que la proposta de finançament definitiu del municipi plantejada per Badia torni a la via parlamentària. Ja han passat quatre anys des de l'aprovació de la modificació de la llei de creació del municipi i no s'ha proposat cap sistema de finançament definitiu per a la ciutat en la si de la comissió bilateral de finançament amb el govern de la Generalitat. La situació de la hisenda local durant el període de vigència de la modificació de 2015 no ha variat i, per tant, li va explicar, el sistema transitori de finançament aprovat llavors no ha millorat la situació financera de l'ajuntament.

Manca d'efectius de Mossos d'Esquadra
L'alcaldessa també va traslladar la preocupació per la manca d'efectius de Mossos d'Esquadra en la comissaria que dóna servei a Barberà i a Badia. Segons li va comentar, la situació econòmica de Badia no permet reforçar la Policia Local amb nous efectius, i la modificació legislativa que permet l'avançament de l'edat de jubilació dels policies locals repercutirà de manera negativa en les plantilles de policies locals. Per això, va concloure, és del tot imprescindible el reforçament dels efectius de Mossos d'Esquadra per tal de garantir la seguretat del municipi.

La Policia Local no és una competència obligatòria dels municipis de menys de 20.000 habitants, on aquest cos de seguretat hauria de ser un servei complementari dels Mossos d'Esquadra. L'alcaldessa va transmetre a Pol Gibert que qui té l'obligació de garantir la seguretat és la Generalitat de Catalunya, sobretot per assegurar l'equitat territorial. Segons li va explicar, no pot ser que els municipis amb menys recursos no puguin garantir en condicions d'igualtat la seguretat de la seva ciutat.

Retirada de l'amiant a Badia
L'alcaldessa li va fer arribar al diputat la demanda al departament d'Habitatge de la Generalitat per al compliment immediat del seu compromís d'execució del Pla Director d'Obres, amb l'inici immediat de les obres dels balcons pendents. També li va transmetre la importància del problema que té Badia amb la presència d'amiant al parc d'habitatge. En aquest sentit el grup socialista tornarà a demanar, com va fer el 2018, la incorporació al pressupost de la Generalitat de la quantitat de tres milions d'euros per la retirada d'amiant de la ciutat.

Propostes de futur
Eva Menor també va traslladar al diputat les propostes de futur de Badia, com el projecte de rehabilitació integral del parc d'habitatge en clau d'estalvi energètic, les millores d'accessibilitat i retirada d'amiant, i el Projecte Imagina Badia, que és un projecte estratègic de regeneració urbana que pot suposar la palanca de canvi que la ciutat de Badia del Vallès necessita per millorar la qualitat de la ciutat. El desenvolupament d'aquests projectes ha de comptar necessàriament amb la complicitat de la Generalitat, per això és cabdal fer aquestes reunions per donar a conèixer els projectes al conjunt dels partits amb representació al Parlament.

Publicat el 18.01.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^