Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Si tens entre 50 i 69 anys, participa en el programa de detecció precoç del càncer de còlon!
Si tens entre 50 i 69 anys, participa en el programa de detecció precoç del càncer de còlon!
Si tens entre 50 i 69 anys, ets una de les 3.564 persones de Badia del Vallès que ja has rebut o rebràs en els dies vinents una carta convidant-te a participar en la segona ronda del Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte de l'Àrea Bàsica de Salut de Badia del Vallès. Participa i assegura la teva salut!

La segona ronda del programa s'ha iniciat al març i durarà fins a agost d'enguany. La prova es fa a casa i és totalment gratuïta. El procés és molt senzill, només cal que portis la carta que has rebut o rebràs els dies vinents a la farmàcia que estigui més a prop del llistat que t'indica la carta. Et donaran el kit per fer la prova i les instruccions per a realitzar-la. Un cop feta la prova a casa, s'ha de retornar a la farmàcia. Els resultats seran comunicats per carta (si no s'ha detectat sang) o per telèfon (per fer una colonoscòpia per veure d'on prové la sang detectada).

En cas que t'hagis fet una colonoscòpia en els darrers 5 anys, tinguis malaltia de Crohn, colitis ulcerosa, pòlips colorectals o antecedents familiars de càncer colorectal, cal contactar amb l'Oficina Tècnica abans d'anar a la farmàcia.

Badia del Vallès va participar per primer cop en aquest programa de detecció l'any 2017, quan 1.303 persones es van fer la prova. En un 7,2% dels casos, es va detectar restes de sang a la femta. Gràcies a la realització de 92 colonoscòpies, es van diagnosticar 2 càncers, 17 lesions d'alt risc, 19 de risc intermedi i 26 de baix risc.

El càncer colorectal pot desenvolupar-se durant mesos sense produir molèsties i sovint, quan aquestes apareixen, la malaltia ja està força avançada. Els programes de detecció precoç permeten detectar la malaltia en estadis inicials, la qual cosa fa que sigui més fàcil de tractar i n'augmenta les possibilitats de curació.

Cal tenir en compte que el càncer de còlon i recte és el més freqüent en el conjunt d'homes i dones a Catalunya, amb més de 6.000 casos nous cada any. El càncer de còlon té una freqüència similar en homes i en dones, mentre que el de recte és més freqüent en els homes. Aproximadament, 13.000 homes i 14.000 dones conviuen amb un diagnòstic de càncer colorectal a Catalunya.

El càncer de còlon i recte suposa, a més, la segona causa de mort per càncer a Catalunya. La supervivència és més alta com més inicial és la fase d'evolució del tumor en el moment del diagnòstic. La detecció precoç del càncer de còlon i/o recte ha mostrat reduir la mortalitat per aquest tipus de tumor.

Si vols més informació, pots anar al web https://www.tauli.cat/tauli/cdcdcir

No et deixis sorprendre. La prevenció és a les teves mans! Actua ara!

Publicat el 25.03.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Festa Major de Badia 2023 Festa Major de Badia 2023
El Casal de la Gent Gran et proposa un munt d´activitats, de maig a juny
El Casal de la Gent Gran ja ha fet pública la seva proposta d'activitats per als mesos de maig i juny: ball, ganxet, teatre, coneixement digital, memòria, anglès i sessions de cine. Consulta les activitats al cartell i contacta el Casal per a més informació i per inscriure-t'hi.Més informació...
×  
L'alcaldessa presenta el nou Poliesportiu L'alcaldessa presenta el nou Poliesportiu
^