Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Sessions per conèixer els equips de mesura de l'amiant
Reunió a l'edifici El Molí per mostrar els equips de mesura de l'amiant
Ahir dilluns va tenir lloc a l'Edifici El Molí la primera de les dues sessions formatives per conèixer el funcionament dels equips de mesura de l'amiant en aire que es faran servir dimecres i dijous per a fer l'estudi. Aquesta tarda, de 17 a 19 hores, tindrà lloc la segona i darrera sessió, a la Biblioteca Vicente Aleixandre.

A la sessió hi va participar l'expert que està duent a terme l'estudi, Lluís Mallart, un dels especialistes més reconeguts en l'àmbit internacional en aquesta matèria, i el seu equip, que van mostrar la manera d'instal·lar els equips als edificis per fer els mesuraments.

L'estudi es farà dimecres i dijous
Un cop feta la formació, demà dimecres 20 i dijous 21 de novembre tindrà lloc la fase de mesurament de la concentració d'amiant en aire a 31 comunitats de veïns de Badia, Amb els resultats que s'hi obtinguin es podrà dissenyar el mapa de l'amiant a Badia, un estudi científic que mostrarà la situació actual i permetrà establir prioritats per a la retirada d'aquest material.

L'elaboració del mapa de l'amiant és un projecte únic a Europa, on mai s'ha fet un estudi tan complet per analitzar la situació de l'amiant en una població, La iniciativa està organitzada per la Comissió de l'Amiant de Badia, conformada per representants l'Associació de Veïns, de tots els grups polítics de l'Ajuntament de Badia i de veïns no associats. Aquest estudi està cofinançat per l'Associació de Veïns i l'Ajuntament.

El mostreig serà efectuat per l'empresa francesa Aléa Contrôles, que és també especialista en la realització d'aquests estudis, i que comptarà amb la col·laboració de persones de les diferents comunitats de veïns.

Col·laboració fonamental dels veïns
Per poder dur a terme l'estudi és imprescindible la col·laboració dels veïns, per facilitar l'accés a les comunitats i per comprovar que no hi ha cap incidència durant la captació de mostres d'aire durant les quatre hores que estaran funcionant.

Els mostrejos de l'aire que es faran els dies 20 i 21 de novembre són la segona fase de l'estudi, que es va iniciar el segon trimestre d'enguany, amb la presa de mostres en superfície. Un cop es disposi de tota la informació, Badia comptarà amb un estudi científic pioner que determinarà la situació real de la ciutat respecte a l'amiant i que és un document fonamental per conscienciar a les Administracions de la necessitat de retirar aquest material de Badia. A més, l'estudi també permetrà fixar prioritats a l'hora de dur a terme aquesta retirada, en funció de la situació de cada comunitat.

Publicat el 19.11.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^