Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament suspèn activitats amb elevada assistència de públic i fixa limitacions en els aforaments dels equipaments per minimitzar riscos davant del coronavirus
El coronavirus SARS-CoV-2
La Comissió de Coordinació de l'Ajuntament ha decidit aquesta tarda la suspensió d'una sèrie d'activitats que registren nombrosa assistència de públic per minimitzar els riscos de contagi per coronavirus. Entre elles, se suspèn el mercat dels dijous i el Mercat del Trasto de dissabte, així com activitats culturals, i es fixen limitacions d'aforament en equipaments municipals.

Un cop reunida la Comissió de Seguiment i davant les informacions emeses avui per la Generalitat, s'han valorat les activitats programades a la ciutat els 15 dies vinents. També s'han analitzat aquelles activitats que impliquen aglomeracions de persones o una mobilitat no imprescindible, per determinar l'eventual suspensió amb l'objectiu de minimitzar riscos de cara a la propagació del coronavirus. Aquesta suspensió té una durada inicial de 15 dies, prorrogable, si s'escau.

A continuació detallem les activitats que se suspenen i les limitacions fixades en els aforaments:

Mercadillo de dijous i Mercat del Trasto, se suspenen per ser activitats que impliquen aglomeracions i mobilitat no imprescindible.
En el cas del Mercat Municipal, com es tracta d'un servei públic de primera necessitat, romandrà obert amb limitacions en el seu aforament màxim, que s'indicaran en llocs visibles.

Queden suspeses les activitats que organitza el Servei d'Orientació a les Famílies al Casal dels Infants en horari de matí.

També se suspenen les activitats que quedaven pendents del Mes de la Dona:

  • 12/03, Biblioteca: Lluerna Morada
  • 13/03 Scape Room
  • 13/03 Sextruck

Pel que fa a la Biblioteca, se suspenen les següents activitats:

  • 13/03: Bibliolab, que es reprogramarà en una altra data
  • 19/03: la 8a edició de la lectura del Marató Popular de Poesia
  • 19/03: Poetry slam: Miralls Feministes 1920-2020, dintre de les activitats també del marató de poesia
  • 20/03: l'Hora del conte dels més menuts: rimes i altres contes

Limitacions d'aforament màxim en els equipaments municipals
Es limitarà l'aforament dels equipaments municipals segons les directrius establertes per la Generalitat (tal com ha fixat, només es pot ocupar 1/3 de l'aforament habitual), s'analitzarà cadascuna de les activitats que es preveu dur a terme i es valorarà, activitat per activitat, si es compleix amb aquesta limitació d'aforament. En cas que no es pugui garantir, l'activitat se suspendrà.

Limitació d'aforament en les activitats organitzades per entitats esportives o culturals
En el cas d'activitats organitzades per entitats esportives o culturals, s'informarà els organitzadors de l'aforament màxim que han de complir cadascuna de les activitats per autoritzar el seu desenvolupament, amb la recomanació de prendre decisions amb criteri de prudència i amb l'objectiu de minimitzar els riscos de cara a la propagació del virus.

Recordem que, a hores d'ara, no hi ha cap cas confirmat de coronavirus a Badia del Vallès. Demanen la comprensió de la ciutadania per les molèsties que aquestes suspensions o limitacions poden comportar, però són necessàries per reduir els riscos de transmissió de la malaltia.

També recordem la necessitat de seguir les recomanacions que ha fet el Departament de Salut de la Generalitat i que podeu consultar en aquesta pàgina específica i que s'actualitza constantment: http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/

Consciencieu-vos, protegiu-vos i actueu amb prudència. La prevenció per reduir riscos és responsabilitat de tothom.

Publicat el 11.03.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès
×  
El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel
×  
Documental de la cadena de TV ARTE sobre l'amiant Documental de la cadena de TV ARTE sobre l'amiant
×  
Carnestoltes 2021 a Badia del Vallès Carnestoltes 2021 a Badia del Vallès
^