Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament de Badia impulsa mesures per ajudar l'economia local davant la crisi del coronavirus
Badia del Vallès
L'Ajuntament impulsa una sèrie de mesures per ajudar l'economia local i reduir l'afectació per la crisi sanitària del coronavirus Covid-19. Entre altres, no cobrarà els rebuts ni l'IBI als locals comercials que estiguin tancats, ni la taxa d'ocupació de via pública, terrasses, bars i mercat ambulant. Tampoc es cobraran les quotes del Complex Esportiu fins que no torni a obrir. A continuació resumim les principals mesures adoptades.

Lloguer de locals comercials i concessions administratives i quota de L'IBI comercial: No es cobraran els rebuts als locals comercials obligats a tancar mentre es mantingui l'estat d'alarma i no s'apliquin altres mesures que contribueixin a minimitzar els efectes econòmics als autònoms i petites i mitjanes empreses de la ciutat.

Taxa d'ocupació de via pública, terrasses, bars i mercat ambulant: No es cobraran durant el període que no puguin obrir o muntar. Als negocis que hagin pagat la taxa anual, se'ls descomptarà els dies de confinament.

Mercat: Aquesta instal·lació no ha estat afectada pel decret i per tant no s'aplicarà cap mesura de caràcter general. Per casos excepcionals i degudament justificat, es valorarà l'establiment de plans individualitzats d'ajornaments i/o fraccionament.

Quotes del Complex Esportiu: No es cobraran ni les quotes mensuals ni trimestrals mentre l'instal·lació romangui tancada. Aquesta mesura s'aplicarà de manera automàtica sense necessitat que l'usuari faci cap tramitació addicional. Es reprendrà el cobrament en el moment en què aquesta instal·lació torni a donar servei amb normalitat. Per a qualsevol dubte o tràmit pel que fa al servei d'Esports, podeu contactar el 93 718 36 54, de dilluns a divendres, de 10 a 17 hores, i fora d'aquest horari, al correu electrònic esports@badiadelvalles.net.  

Mesures sobre els calendaris fiscals i el fraccionament i pròrroga de tributs
Segons el que publica el Reial Decret 8/2020, que estableix mesures generals sobre els calendaris fiscals i el fraccionament i/o pròrroga del pagament en període voluntari de tributs, s'apliquen aquestes mesures:  

  • Impost de vehicles: pròrroga fins al 2 de juny de 2020
  • Taxes del mercat: Pròrroga fins al 20 de maig de 2020 (novembre-desembre + consum d'aigua del tercer trimestre). Pròrroga fins al 2 de juny de 2020 (gener+ consum d'aigua del quart trimestre)

Altres mesures: En els terminis dels fraccionaments i/o ajornaments concedits abans del 18 de març, es perllonga el venciment fins al 30 d'abril. Els concedits després del 18 de març, el seu venciment serà el 20 de maig.

Plans individualitzats per ajornament o fraccionament de tributs: L'Ajuntament establirà plans individualitzats per ajornament o fraccionament dels tributs municipals, taxes i preus públics sense recàrrec: S'aplicaran a les persones sol·licitants els mateixos requisits dels marcats per les mesures de suport a les persones treballadores, famílies i col·lectius vulnerables del capítol I del Reial Decret 8/2020, sempre que estiguin al corrent de les seves obligacions fiscals. En cas de les persones que mantinguin deutes amb l'ajuntament anteriors a l'entrada en vigor de l'estat d'alarma, s'aplicarà la normativa vigent a l'ordenança municipal (art.35) que regula els fraccionaments i ajornaments.

Un cop acabada la situació d'alerta s'establiran accions d'impuls del comerç local per promoure l'economia local a Badia del Vallès.

L'Ajuntament es compromet, dins de les seves possibilitats, a fer tot el possible per reduir el termini mitjà de pagament a proveïdors, com ja s'estava fent. En el darrer trimestre, el termini mitjà es va reduir a 14 dies.

Publicat el 26.03.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès
×  
El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel
×  
Documental de la cadena de TV ARTE sobre l'amiant Documental de la cadena de TV ARTE sobre l'amiant
×  
Carnestoltes 2021 a Badia del Vallès Carnestoltes 2021 a Badia del Vallès
^