Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Demà, dilluns, 4 de maig, podran obrir establiments, locals comercials i de restauració, amb limitacions
Demà, dilluns, 4 de maig, podran obrir establiments, locals comercials i de restauració, amb limitacions
A partir de demà, dilluns, 4 de maig, podran obrir al públic els establiments i locals minoristes de menys de 400 metres quadrats i els serveis de restauració, per a la recollida de comandes, complint els límits de distanciament de 2 metres, o d'1 metre, amb elements com mampares.

Passem a resumir les indicacions per als establiments comercials i serveis, arran del decret publicat avui i que regula aquestes activitats.

Establiments i locals comercials
Pel que fa a les condicions per a l'obertura al públic d'establiments i locals comercials minoristes i de prestació de serveis assimilats, es podran obrir aquells locals inferiors als 400 metres quadrats, que no estiguin a centres comercials, seguint les següents indicacions:

S'establirà un sistema de cita prèvia que garanteixi la permanència a l'interior de l'establiment o local en un mateix moment d'un únic client per cada treballador, sense que es puguin habilitar zones d'espera a l'interior d'aquests.

Es garantirà l'atenció individualitzada al client amb la deguda separació física prevista en aquest capítol o, en el cas que això no sigui possible, mitjançant la instal·lació de taulells o mampares.

S'establirà un horari d'atenció preferent per a majors de 65 anys, que haurà de fer-se coincidir amb les franges horàries per a la realització de passejos i activitat física d'aquest col·lectiu, de 10 a 12 i de 19 a 20 hores.

Els establiments comercials detallistes d'alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat, establiments farmacèutics, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, perruqueries, premsa i papereria, combustible per a l'automoció, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies continuaran oferint el seu servei com fins ara.

Els desplaçaments es podran fer només al municipi de residència, a menys que el producte o servei o estigui a disposició del públic.

Tots els establiments oberts hauran d'establir mesures de neteja i desinfecció específiques, amb atenció especial a les superfícies amb contacte més freqüent.

Pel que fa al personal que ofereixi el servei, no es podran reincorporar les persones treballadores que estiguin diagnosticats amb la Covid-19, que tinguin símptomes compatibles o que estiguin en període de quarantena.

La distància entre client i proveïdor de serveis serà de, com a mínim, un metre, si hi ha pantalla protectora, o de dos, si no és el cas.

Al comerç tèxtil, els vestidors es netejaran i desinfectaran després de cada ús i, si el client no compra la roba que s'ha provat, caldrà higienitzar-la.

Serveis de restauració
Es podrà fer lliurament a domicili i recollida de comandes, mitjançant comanda telefònica, quedant prohibit el consum a dins dels establiments.

A tots els establiments caldrà oferir gels hidroalcòholics amb activitat virucida per als clients i papereres amb accionament no manual.

Esportistes federats
Els esportistes federats que no siguin esportistes professionals i d'alt nivell, podran fer entrenaments individuals, a l'aire lliure, dos cops al dia, entre les 6 i les 10 hores i entre les 20 i les 23 hores, al terme municipal on tinguin la seva residència.

Pel que fa a l'entrenament bàsic d'esportistes que pertanyen a lligues professionals, podran fer-ho de manera individual, complint les mesures de distanciament i higiene per a la prevenció del contagi de la Covid-19.

El servei d'arxius s'oferirà preferentment per via telemàtica.

Recomanacions per a la reobertura d'establiments

Publicat el 03.05.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès
×  
El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel
×  
Documental de la cadena de TV ARTE sobre l'amiant Documental de la cadena de TV ARTE sobre l'amiant
×  
Carnestoltes 2021 a Badia del Vallès Carnestoltes 2021 a Badia del Vallès
^