Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament reforça les accions contra els rosegadors durant els mesos d'agost i setembre
L'Ajuntament reforça les accions contra els rosegadors durant els mesos d'agost i setembre
Durant els mesos d'agost i setembre, l'Ajuntament de Badia del Vallès reforça les accions contra la presència de rates. Concretament, augmentarà la pressió en 5 comunitats que registren més incidències i es duran a terme 12 actuacions extraordinàries durant els mesos d'agost i setembre, a més del control que es continua fent durant tot l'any.

D'aquesta manera, l'Ajuntament vol lluitar contra la presència de rosegadors a Badia, un problema que és molt habitual a ciutats amb una gran densitat de població i que s'agreuja quan hi ha un gran nombre de zones verdes, com passa a Badia del Vallès.

L'empresa que fa el control de rosegadors arriba a fer fins a 9 intervencions diàries per donar resposta a la detecció de rosegadors als carrers de Badia. A més, durant tot l'any realitza accions de controls i instal·la al clavegueram trampes que detecten la presència de rosegadors i es tanquen quan l'animal ha entrat al seu interior.

Estudi per lluitar contra els rosegadors al clavegueram en desús

A més de la densitat de població i de la gran abundància d'espais verds, a Badia del Vallès part del clavegueram no es fa servir perquè es va substituir. La part antiga pot ser un cau per a aquests rosegadors. L'Ajuntament va presentar un pla director per dissenyar les mesures de control de rosegadors en el clavegueram en desús que ha aconseguit una subvenció de la Diputació de Barcelona. Gràcies a aquesta subvenció, es podrà realitzar l'estudi i dur a terme les mesures que cal per dificultar la presència de rosegadors.

L'Ajuntament també està estudiant la cimentació i eliminació de vegetació a zones annexes als edificis, per evitar que els rosegadors s'apropin a les finestres de les plantes baixes.

La importància de la col·laboració ciutadana

La presència de rosegadors és consubstancial a l'activitat humana i l'Ajuntament fa i farà les accions necessàries per lluitar contra la seva propagació. Però, perquè aquestes accions tinguin èxit, és fonamental la col·laboració ciutadana.

Concretament, cal conscienciar-nos de no llençar brossa als jardins, sobretot restes de menjar. Les restes de menjar són un atraient molt fort per a les rates i afavoreix que facin caus en aquests jardins.

També és molt important no llençar tovalloletes humides ni brossa diversa pels WC. En moltes ocasions, l'empresa s'ha trobat els raticides que havia posat al clavegueram embolicats de tovalloletes, fet que impedeix que els rosegadors se'ls mengin, a més del perill de què s'embussi el clavegueram per l'acumulació d'aquestes tovalloletes.

Publicat el 18.08.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès
×  
El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel
^