Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia demana al vicepresident de la Generalitat i president en funcions, Pere Aragonès, solucions per a l'amiant i per a la millora del finançament de la ciutat
Pere Aragonès, Eva Menor i Juli Fernàndez, durant la visita als edificis de Badia.
Pere Aragonès, vicepresident i president en funcions de la Generalitat de Catalunya, ha visitat aquest matí Badia del Vallès, acompanyat del delegat del Govern, Juli Fernàndez. El màxim responsable de l'executiu català ha estat rebut per l'alcaldessa, Eva Menor, amb la qual ha mantingut una trobada amb els representants de les diferents forces polítiques del consistori i una reunió de treball. A continuació, han visitat edificis amb amiant i amb balcons rehabilitats perquè conegui les deficiències dels blocs i com es poden solucionar.

Pere Aragonès, que havia començat el programa de la seva visita a la Fundació Tallers, ha arribat després a l'Ajuntament, on ha estat rebut per l'alcaldessa. Aragonès ha signat el Llibre d'Honor a la Sala de Plens de l'Ajuntament, on s'ha trobat amb els representants dels diferents grups polítics del consistori, que li han fet arribar peticions com la retirada de l'amiant i la millora dels serveis de Salut i Educació.

Retirada de l'amiant i finançament

A la reunió de treball al despatx de l'alcaldessa, Eva Menor li ha transmès les necessitats que té Badia del Vallès i per les quals requereix el compromís de la Generalitat.

Entre altres temes pendents, ha insistit en la importància de retirar els elements d'amiant dels edificis de Badia del Vallès i d'assegurar un finançament adequat i sostenible de la ciutat, aplicant fórmules que garanteixin que es poden oferir els serveis que la ciutadania necessita.

En aquest sentit, ha demanat una modificació dels criteris de repartiment dels recursos per finançar els serveis socials bàsics, ja que ara perjudiquen els municipis amb menys recursos i amb més necessitats. L'alcaldessa li ha comentat que el “fet d'haver d'esmerçar molts recursos en aquests serveis amb una hisenda local molt feble fa que no disposem de prou recursos per millorar l'espai públic; Badia necessita recursos econòmics per poder prestar els serveis, per millorar l'espai públic, i per rehabilitar el parc d'habitatges mitjançant la retirada de l'amiant i millores d'eficiència energètica”.

Eva Menor li ha lliurat diversos dossiers que expliquen la situació de la ciutat respecte a l'amiant i respecte al finançament, amb les solucions que proposa l'equip de govern per aconseguir la regeneració social i econòmica de Badia, per aconseguir una ciutat lliure d'amiant, una ciutat connectada amb la universitat i amb futur, perquè els pugui estudiar i la Generalitat aporti els recursos. L'alcaldessa li ha explicat que fa anys que es reuneix per tractar aquests temes amb el Govern de Catalunya i que la ciutat se sent “abandonada” per la Generalitat. També li ha recalcat que cal la implicació del govern de Catalunya per donar solucions efectives a les mancances de la ciutat.

Pere Aragonès s'ha mostrat interessat per la problemàtica del municipi i ha indicat que les propostes per a la rehabilitació del parc d'habitatges de Badia podrien acollir-se a ajuts relacionats amb la millora d'edificis, l'eficiència energètica i el compliment de l'agenda 2030.

Visita als edificis de Badia

A continuació, Pere Aragonès, Juli Fernàndez i Eva Menor han visitat un bloc d'habitatges perquè el vicepresident pogués veure personalment l'estat dels edificis de Badia, amb presència d'amiant, i les reformes que s'han dut a terme als balcons dels blocs estrella fins que la Generalitat va aturar aquest programa de rehabilitacions per la crisi.

Durant la visita també han pogut conversar amb la ciutadania, i han coincidit amb representants de Tumenge Cali, que avui celebren el 9è aniversari de la creació de la seva associació.

Publicat el 08.10.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^