Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Els ajuntaments de Badia, Barberà, Cerdanyola, Montcada i Ripollet celebren l'anunci de la construcció de l'Hospital Ernest Lluch
Imatge renderitzada de l'Hospital Ernest Lluch
Els alcaldes i les alcaldesses de Badia, Barberà, Cerdanyola, Montcada i Reixac i Ripollet es van reunir ahir amb la consellera de Salut, Alba Vergés; el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i la gerent de la Regió Metropolitana Nord, Anna Aran, que els van anunciar la construcció d'un nou hospital de proximitat al Vallès Occidental, l'Hospital Ernest Lluch.

Després de diverses entrevistes amb la consellera de Salut amb l'objectiu d'analitzar l'estat del projecte i la seva viabilitat per atendre les necessitats d'una població que supera els 176.000 d'habitants, la construcció de l'Hospital Ernest Lluch ja és més a prop. El protocol d'inici del projecte se signarà a finals del pròxim mes de gener.

La construcció del nou hospital garantirà una cobertura assistencial més àmplia en una de les regions amb més densitat de població de tot Catalunya, i que requereix amb més urgència un nou centre sanitari, la gestió del qual dependrà del Parc Taulí de Sabadell.

L'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, ha valorat molt positivament l'anunci: "A Badia, volem seguir tenint el Taulí com a hospital de referència, però celebrem que s'anunciï la construcció d'un hospital que descongestionarà tota la zona d'influència del Taulí".

El centre projectat és un hospital innovador amb treball multidisciplinari i una atenció integral que acostarà a la ciutadania els dispositius adequats de seguiment domiciliari. La nova infraestructura es dotarà de gabinets d'alta resolució en atenció ambulatòria especialitzada i de proves diagnòstiques de proximitat, així com cirurgia ambulatòria. Segons anuncia el Departament de Salut de la Generalitat, tindrà un cost estimat d'uns 50 milions d'euros en 5 anys.

Els alcaldes i les alcaldesses de les poblacions implicades han rebut amb optimisme la notícia que respon a una reivindicació històrica del territori, tot i que afirmen que hi faran seguiment del projecte de manera atenta i coordinada.

Publicat el 19.12.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès
×  
El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel
×  
Documental de la cadena de TV ARTE sobre l'amiant Documental de la cadena de TV ARTE sobre l'amiant
×  
Carnestoltes 2021 a Badia del Vallès Carnestoltes 2021 a Badia del Vallès
×  
L'Ajuntament finalitza el segon habitatge de lloguer adaptat per a la gent gran L'Ajuntament finalitza el segon habitatge de lloguer adaptat per a la gent gran
^