Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia del Vallès participa en Reempresa | Municipis Petits, per impulsar el comerç local als municipis petits de la demarcació de Barcelona
Badia del Vallès participa en Reempresa | Municipis Petits, per impulsar el comerç local.
Badia del Vallès participa en Reempresa | Municipis Petits, de la Gerència de Comerç de la Diputació de Barcelona i el Centre de Reempresa de Catalunya (una iniciativa de la Cecot i Autoocupació), per afavorir la compravenda de negocis als pobles i petites ciutats de la demarcació de Barcelona. Actualment hi ha en oferta 5 negocis a la població.

Amb la voluntat d'impulsar el comerç local als municipis petits i evitar la desertització posen en marxa Reempresa | Municipis petits, amb l'objectiu d'evitar el tancament de negocis en funcionament a aquells municipis de la demarcació de Barcelona amb menys de 15.000 habitants, com Badia del Vallès.

El comerç urbà és estratègic i cabdal en la configuració de les ciutats, constituint-se com a factor clau en el desenvolupament econòmic i local, alhora que les cohesiona i compacta fent de la proximitat l'eix vertebrador d'aquesta trobada de conjuntures.

Un Marketplace amb anuncis de negocis dels municipis de menys de 15.000 habitants de la demarcació
El Centre de Reempresa de Catalunya ha posat en marxa un espai web (www.reempresa.org/municipispetits) des d'on es pot accedir a un Marketplace amb anuncis d'empreses que busquen a una nova persona reemprenedora que estan situats en pobles i petites ciutats de la província.

Què ofereix Reempresa?
Reempresa, a través de la Diputació de Barcelona, ofereix assessorament i acompanyament gratuït tant a les persones que estan pensant a comprar un negoci en algun municipi de mida petita o mitjana de la demarcació com també a aquelles persones que tenen negocis en aquests municipis i que, per diversos motius, valoren la possibilitat de tancar.

Aquest conveni de col·laboració entre Cecot i la Diputació de Barcelona és una aposta decidida a favor de la vertebració i supervivència de les petites i mitjanes ciutats. Reempresa és una bona eina per seguir mantenint viu el teixit empresarial, també als municipis més petits, amb motius molt evidents:

  • El comerç és una peça clau en la vertebració de les petites i mitjanes ciutats.
  • És el moment d'afrontar el problema de la desertització comercial, que pot provocar que es perdi l'atractiu per instal·lar-se o continuar vivint a municipis de mida petita o mitjana.
  • Un dels causants de la desertització comercial és la falta de relleu als negocis que, en la majoria dels casos, funcionen des de fa anys i tenen clients, proveïdors, local, etc.
  • Reempresa pot ser una bona eina per seguir mantenint viu el teixit empresarial, també als municipis petits.
Publicat el 18.01.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès
×  
El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel
×  
Documental de la cadena de TV ARTE sobre l'amiant Documental de la cadena de TV ARTE sobre l'amiant
×  
Carnestoltes 2021 a Badia del Vallès Carnestoltes 2021 a Badia del Vallès
×  
L'Ajuntament finalitza el segon habitatge de lloguer adaptat per a la gent gran L'Ajuntament finalitza el segon habitatge de lloguer adaptat per a la gent gran
^