Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Reunió amb el rector de la UAB per potenciar vies de col·laboració entre Badia i la Universitat
Reunió amb el rector de la UAB per potenciar vies de col·laboració entre Badia i la Universitat
L'alcaldessa de Badia, Eva Menor, s'ha reunit aquest migdia amb el nou rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Javier Lafuente, per establir vies de col·laboració bidireccional entre Badia i la universitat. Entre els temes tractats, aconseguir que Badia es configuri com a ciutat universitària i establir projectes per apropar la universitat a Badia, en els àmbits cultural, social, de formació i d'investigació.

A la reunió també han participat el tinent d'alcaldessa primer, Rafael Moya, de l'Àrea de Dret a la Ciutat i Agenda Urbana, el tinent d'alcaldessa tercer, Josep Martínez, de l'Àrea d'Acció Comunitària Inclusiva, i les caps de Gabinet d'ambdues institucions.

Badia, ciutat universitària

L'alcaldessa ha subratllat la necessitat que Badia s'apropi a la Universitat: "Hem de treballar per apropar-nos perquè el nostre jovent vegi la Universitat com una oportunitat de desenvolupament personal; l'educació i la formació són la millor inversió de futur per a la nostra ciutat". Eva Menor ha explicat que, per millorar la connexió amb la universitat, "hem aconseguit, gràcies a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, un fons FEDER, que ens permetrà arreglar el camí d'accés a la universitat per a les persones vianants i usuàries de bicicleta".

També ha destacat que Badia ha de ser ciutat universitària, per la seva proximitat amb la UAB i, en aquest sentit, l'Ajuntament està treballant en l'estudi d'equipaments que puguin oferir el servei de residència d'estudiants.

Respecte als projectes ja fets entre la ciutat i la Universitat, l'alcaldessa de Badia els ha remarcat: "Hem dut a terme diverses col·laboracions amb la UAB amb bons resultats i pensem que es poden consolidar i augmentar".

La Universitat vol obrir-se a la ciutat i ofereix col·laboració

El rector s'ha ofert per col·laborar en diversos àmbits. Entre ells, ha citat la possibilitat de desenvolupar conjuntament estudis de sostenibilitat i rehabilitació, com aprofitar les teulades dels edificis per a la generació d'energia; oferir formació durant tot el cicle de vida de les persones; la preparació i actualització del currículum professional per estar preparat davant dels canvis que està vivint la societat, i col·laboracions no només en l'àmbit acadèmic, sinó també cultural i social.

Javier Lafuente ha posat a disposició de Badia els recursos de la Universitat, com les comunitats de recerca estratègiques, que tracten els àmbits de l'ocupació, el patrimoni cultural, les malalties mentals i les smart cities, i que, segons ha afirmat "tenen com a funció aproximar, unir la comunitat de l'Autònoma amb el seu entorn, fora del món acadèmic".

En aquesta proposta per apropar universitat i ciutat, el rector ha destacat les possibilitats en l'àmbit de la Cultura: "Estem intentant incrementar la vida comunitària, que la gent dels municipis veïns vinguin a la Universitat, i anar nosaltres també a la ciutat, amb exposicions conjuntes o itinerants, i conferències per apropar-nos als joves, perquè conèixer la Universitat els pot canviar la vida".

A la reunió ja s'ha comentat la possibilitat que Badia participi en una prova pilot, la Setmana del Campus Saludable i Sostenible, amb webinars i conferències que tractaran temes d'interès general, i s'ha assolit l'acord de posar en marxa canals de comunicació i equips de treball bilaterals entre Badia i la Universitat per analitzar i desenvolupar aquestes vies de col·laboració.

Publicat el 27.01.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^