Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia, Castellar, Cerdanyola i Sabadell s'alien per qualificar professionals i incrementar la competitivitat de les empreses dedicades als majors de 55 anys
Badia, Castellar, Cerdanyola i Sabadell s'alien per qualificar professionals i incrementar la competitivitat de les empreses dedicades als majors de 55 anys
Els Ajuntaments de Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Sabadell s'uneixen per desenvolupar el nou projecte Activa Vallès +55, que promourà l'ocupació de qualitat i la competitivitat de les empreses que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones majors de 55 anys.

L'acord s'ha presentat aquest migdia amb una roda de premsa telemàtica en què han participat Eva Menor, alcaldessa de Badia del Vallès i diputada presidenta de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona; Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès; Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola, i Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell.

La iniciativa Activa Vallès +55 és finançada per la Diputació de Barcelona, que hi aportarà més de 600.000 euros en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia, que promou el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. A més de potenciar una ocupació de qualitat i la competitivitat, Activa Vallès +55 també fomentarà la cooperació territorial i la creació de nous serveis i productes tecnològics.

Potencial de creixement

L'àmbit triat per desenvolupar el projecte respon al seu potencial de creixement i per donar resposta a un índex d'envelliment de la població que va en ascens. Alhora, al territori format per aquests quatre municipis destaca l'existència d'un important volum d'empreses i agents, com ara universitats o centres de recerca, que poden oferir productes i serveis que responguin als interessos, inquietuds i necessitats, a persones amb una edat superior als 55 anys. A més, a tot l'àmbit conflueixen projectes estratègics entorn aquest sector.

El període d'execució del projecte serà de dos anys i s'hi portaran a terme accions de promoció de l'ocupació i de reactivació econòmica, basades en l'impuls de la tecnologia i en l'acompanyament a la transició digital de les persones, les empreses i les institucions.

Millorar la qualitat de vida de les persones majors de 55 anys

Entre les primeres actuacions s'analitzarà la cadena de valor de serveis i productes per a sèniors dins el territori per identificar reptes estratègics i propostes d'actuacions, detectar les necessitats reals que tenen les persones i les empreses i fer partícip el teixit socioeconòmic tot fomentant la col·laboració publicoprivada i entre institucions. Així, s'establiran i reforçaran les aliances entre ajuntaments i altres agents públics i privats per desenvolupar una estratègia comuna que impulsi les ocupacions relacionades amb la cadena de valor.

També es preveuen accions de reciclatge i assessorament a professionals i per disminuir la bretxa tecnològica i incrementar les oportunitats d'accedir a feines més qualificades i millor remunerades.

Finalment, el programa impulsarà la competitivitat de les empreses minimitzant l'impacte de la crisi i acompanyant-les en el procés de digitalització i redefinició dels seus models de negoci.

El projecte Activa Vallès +55 preveu crear un laboratori d'idees i trobades entre persones consumidores i desenvolupadores de tecnologia que derivi en crear els prototipus i testar els serveis i les solucions tecnològiques per millorar la qualitat de vida de les persones majors de 55 anys.

Publicat el 22.03.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès
×  
El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel
×  
Documental de la cadena de TV ARTE sobre l'amiant Documental de la cadena de TV ARTE sobre l'amiant
×  
Carnestoltes 2021 a Badia del Vallès Carnestoltes 2021 a Badia del Vallès
×  
L'Ajuntament finalitza el segon habitatge de lloguer adaptat per a la gent gran L'Ajuntament finalitza el segon habitatge de lloguer adaptat per a la gent gran
^