Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El CAP Badia espera que les persones més grans de 79 anys puguin estar vacunades el mes d'abril
El CAP Badia espera que les persones més grans de 79 anys puguin estar vacunades el mes d´abril
El CAP Badia espera que, durant el mes d'abril, es podria completar la vacunació al col·lectiu de més de 79 anys de Badia, si el ritme d'arribada de dosis de la vacuna es manté com l'anunciat per a aquesta primera setmana. A la reunió de coordinació amb l'Ajuntament, que va tenir lloc a finals de març, la responsable del CAP, la doctora Núria Puchol, també va subratllar que les dades de contagi a Badia tornen a situar-se en la banda baixa en relació amb les poblacions de l'entorn, com ha estat tradicionalment durant tota la pandèmia.

A la reunió, presidida per l'alcaldessa, Eva Menor, la doctora Puchol va anunciar que ha finalitzat la fase 1 de vacunació a Badia, que era per al col·lectiu de persones grans dependents de grau 3, les que rebien atenció al centre de dia o amb atenció domiciliària. En aquests casos, s'ha vacunat a la persona i també a la persona cuidadora principal. La pràctica totalitat d'aquest col·lectiu ja ha rebut les dues dosis de la vacuna Pfizer.

En el cas que una persona sigui gran dependent i no hagi estat donat d'alta en el llistat, es pot fer la consulta al CAP perquè valori la situació en funció del seu historial mèdic i, si és gran dependent, encara que no estigui reconegut, serà vacunat de manera prioritària.

Les persones més grans de 79 anys estaran vacunades el mes d'abril

La fase 2 de vacunació, a les persones més grans de 79 anys, havia començat lentament, però el mes d'abril es preveu que hi haurà una disponibilitat molt més gran de vacunes, fet que accelerarà el procés de vacunació. Així s'ha constatat de cara a la primera setmana d'abril, en què es preveu vacunar a unes 250 persones. Seguint amb aquest ritme de vacunació, el CAP preveu que el mes d'abril s'haurà vacunat a tota la població major de 79 anys.

Cal indicar que, a l'hora de programar la vacunació, es té en compte l'índex de patologia. Això explica que pugui rebre abans la vacunació una persona de 79 anys que una de 89, si el seu estat mèdic és més delicat.

La doctora Puchol també va explicar que les persones que han rebut un trasplantament o que estan rebent tractament oncològic seran vacunades al seu hospital de referència.

Recomanació d'esperar que els serveis de Salut contactin per concertar l'hora de vacunació

Les autoritats sanitàries insisteixen en la recomanació d'esperar el missatge o trucada del CAP, fet que permet organitzar millor la vacunació. Cal tenir en compte que la trucada es produeix amb un telèfon no identificat, per protecció de dades, així que és recomanable agafar la trucada sempre, per assegurar que es pugui reservar hora de vacunació al més aviat possible. La doctora Puchol va insistir que, si no s'ha pogut contactar amb alguna persona, o es dóna qualsevol altra circumstància similar, tornen a contactar la persona per assegurar que tothom pugui accedir a la vacunació quan li toqui.

Badia torna a registrar bones dades pel que fa als contagis

Després del moment de major incidència de COVID-19 que va registrar al voltant de les festes de Nadal, Badia torna a estar en uns nivells baixos, com ha passat en la major part de la pandèmia. Actualment, la taxa de contagi de la pandèmia, coneguda com a l'índex Rt, se situa al voltant del 0,94; això vol dir que la tendència és decreixent per ara i que està per sota de les poblacions dels voltants.

Crida a la precaució durant la Setmana Santa

En tot cas, tenint en compte la proximitat de les festes de Setmana Santa, s'insisteix en la necessitat d'extremar les precaucions per tal que aquests dies no provoquin un creixement del nombre de casos i no es trenqui l'evolució positiva que està registrant Badia actualment.  

Recomanació de fer servir La Meva Salut

La doctora Puchol va insistir en el fet que la porta del CAP està sempre oberta per si hi ha dubtes i que el servei d'Urgències continua funcionant de 8 del matí a 8 del vespre, com sempre, però que, per la seguretat de tothom, es demana prioritzar l'atenció no presencial, quan sigui possible.

En aquest sentit, es recomana fer servir La Meva Salut, https://lamevasalut.gencat.cat/, el servei a internet, que permet consultes virtuals amb infermeria i amb el metge, per a fer renovació de receptes o per a consultes de salut i que facilita resposta en 48 hores.

Només cal accedir al servei, donar-se d'alta i, a banda de poder consultar l'historial i la medicació, hi ha una pestanya per accedir a l'espai de consultes virtuals, molt fàcil de fer servir. És una forma de relació més efectiva que les trucades telefòniques, ja que només cal una gestió per assegurar obtenir resposta, de manera fàcil, ràpida i sense moure's de casa.

Recordem les formes de contactar amb el personal del CAP de Badia del Vallès:

Publicat el 01.04.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès
×  
El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel El Mago Pop: la il·lusió del Paral·lel
×  
Documental de la cadena de TV ARTE sobre l'amiant Documental de la cadena de TV ARTE sobre l'amiant
×  
Carnestoltes 2021 a Badia del Vallès Carnestoltes 2021 a Badia del Vallès
^