Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Un pla per a la recuperació de Badia durant i després de la pandèmia
×  
Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès Avaluació del Pla Integral de Reconstrucció Econòmica i Social de Badia del Vallès
L'alcaldessa, Eva Menor, va presentar, el dijous 29 d'abril, el resultat de les accions realitzades dins del Pla de Reconstrucció Econòmica i Social a Badia del Vallès. Aquest pla, dotat amb un pressupost d'1 milió d'euros, té com a objecte donar resposta a la crisi provocada per la COVID-19 i establir les bases per a la recuperació de la ciutat en els àmbits econòmic i social.

A la videoconferència van participar les entitats que havien col·laborat en el procés participatiu per al disseny del pla. També la va poder seguir en directe la ciutadania, ja que va ser retransmesa pel canal de YouTube de l'Ajuntament.

La conferència es pot veure en el vídeo adjunt.

A la presentació, l'alcaldessa va detallar les principals actuacions que s'han portat a terme. A continuació les resumim.

Impuls al comerç local: suspensió dels lloguers durant el tancament i reducció de l'import en funció de les limitacions

L'Ajuntament va suspendre el cobrament dels rebuts de lloguer dels locals tancats, i, un cop es va iniciar la reobertura, va reduir el lloguer dels locals comercials en funció de les limitacions que tenien per desenvolupar la seva activitat. Aquestes dues accions les va poder fer perquè, a diferència d'altres poblacions, a Badia, l'Ajuntament és el propietari de tots els locals comercials.

També es va posar en marxa el web del Mercat de Badia: www.mercatbadia.com, que facilita la compra en línia i, a partir de l'agost, començaran les obres de millora de l'entorn del mercat.

L'alcaldessa també va anunciar el projecte de botigues artesanes a Badia, una iniciativa per portar tallers d'artesania als locals comercials que no són als eixos principals de la ciutat per promocionar culturalment la ciutat i millorar l'entorn urbà per aconseguir una regeneració urbana amb un component econòmic i social.

Pel que fa a la transformació digital de l'Ajuntament, va citar l'agilització dels pagaments de subvencions i proveïdors, el reforç de l'administració electrònica i l'assessorament a la ciutadania per reduir la bretxa digital.

Accions socials: Centre de Distribució d'Aliments i nou projecte al Casal d'Avis

392 famílies de Badia es van beneficiar del Centre de Distribució d'Aliments que es va posar en marxa en el Poliesportiu Vell. El tancament per seguretat del Casal de Gent Gran ha propiciat l'elaboració d'un nou projecte que fomenti l'envelliment actiu i lluiti contra la soledat no desitjada.

En polítiques per a la promoció del benestar social, s'ha incrementat el servei d'atenció domiciliària per atendre directament les persones que, per raó d'edat, dependència o discapacitat tenen limitada l'autonomia per realitzar les activitats bàsiques de la vida diària o requereixen atenció permanent.

L'Ajuntament també ha impulsat l'ocupació i la igualtat d'oportunitats amb una nova oferta de cursos formatius i plans d'ocupació i la participació en el programa Treball, Talent i Tecnologia, de millora del talent local i l'acompanyament a la transició digital de persones, comerços i empreses.

A banda de les accions realitzades pel foment de la igualtat i de la no discriminació, l'Ajuntament ha posat en marxa un nou servei d'agents cívics i de mediació ciutadana. A més Protecció Civil i Creu Roja han estat portant a terme cada setmana campanyes de sensibilització al carrer, oferint consells d'autoprotecció davant de la COVID-19 i lliurant mascaretes a les persones que no en portaven.

L'educació ha estat al capdavant de les polítiques municipals, amb accions com orientació educativa al jovent de Badia, consens amb la comunitat educativa per a la planificació escolar, els programes de formació i inserció i el suport a les famílies.

Medi ambient: Nous horts urbans, eficiència energètica i accions per a la rehabilitació dels edificis i la retirada de l'amiant

Entre les accions desenvolupades per a la millora de l'espai públic i en defensa del medi ambient, l'alcaldessa va destacar la posada en marxa dels Horts Urbans de Badia, després del lliurament de les claus de les parcel·les a les persones adjudicatàries, la instal·lació d'un punt de recàrrega de vehicles elèctrics, l'aposta per la millora dels camins i els treballs per a la creació de ciclovies amb les poblacions dels voltants i la UAB.

L'alcaldessa també va anunciar el projecte Next Badia, que vol comptar amb els fons europeus de reconstrucció Next Generation EU per a dur a terme la rehabilitació dels habitatges de Badia per millorar la seva eficiència energètica i retirar l'amiant dels edificis. En aquest sentit, ja s'està finalitzant el Mapa de l'Amiant, realitzat per la Comissió de l'Amiant i cofinançat per l'Ajuntament i l'Associació de Veïns. El Mapa de l'Amiant serà l'eina per quantificar les accions de retirada de l'amiant per a cada comunitat i per assenyalar prioritats en funció de l'estat d'aquest material a cada edifici.

Finalment, l'alcaldessa va voler agrair les entitats, personal de l'Ajuntament, regidors i regidores i la ciutadania per la seva col·laboració imprescindible, tan per dissenyar les mesures com a l'hora d'aplicar-les per a la reconstrucció econòmica i social de la ciutat.

Publicat el 05.05.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^