Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ampliació de l'horari d'obertura de bars i trobades de 10 persones, algunes de les modificacions en les mesures per la COVID-19
Noves mesures contra la COVID-19 a partir del 24 de maig
La Generalitat ha prorrogat i ha modificat mesures en matèria de salut pública per la pandèmia de COVID-19. Entren en vigor dilluns vinent, 24 de maig i seran vigents fins a la mitjanit de diumenge 6 de juny. Ja són vigents les mesures cautelars adoptades pel Tribunal Superior de Justícia sobre hostaleria, respecte als horaris i aforaments.

Destaquem com a novetats, les següents:

Límit màxim de 10 persones per a reunions o trobades privades, familiars o socials, en llocs privats, oberts o a la via pública (tret que es tracti de persones convivents).

Bars i restaurants poden tenir obert de 6 del matí fins a la mitjanit, amb el límit d'aforament del 50%, limitació de 6 persones per taula si no són convivents, i separació de dos metres entre comensals de taules diferents i d'un metre entre comensals de la mateixa taula. S'admet el consum en barra amb separació interpersonal d'1,5 metres.

Els horaris màxims d'obertura de comerços, si la norma general ho permet, es mantenen de 6 a 22 hores. En cas d'activitats culturals, esportives, botigues de conveniència, annexos a gasolineres i similar, l'obertura s'amplia i és possible fins a la mitjanit.

En general, quan diferents persones es troben juntes a la via pública no poden menjar ni beure.

En el comerç, l'aforament permès passa a ser del 50%, però la limitació no existeix si és comerç de productes essencials (alimentació, higiene, llibreries, perruqueries, concessionaris de cotxes, etc.).

Aforament màxim del 50% en actes religiosos i cerimònies civils, casaments, funerals, i altres, però aforament del 70% (amb límit de 1.000 persones) en activitats culturals d'arts escèniques i musicals amb programació estable, biblioteques, museus.

Les activitats d'arts escèniques i musicals a l'aire lliure, respectant el 70% d'aforament, poden acollir fins a 3.000 persones, però totes assegudes, amb assignació prèvia de seients i registre previ.

Activitats esportives: aforament limitat al 50%, control d'accés, cita prèvia i ús permès però excepcional de vestidors. Es permeten activitat en grup en llocs tancats ventilats, amb el límit del 50% de l'aforament i mascareta. Si no hi ha ventilació adient, opera el límit de 10 persones.

Competicions esportives permeses, amb presència de públic amb limitacions (50% d'aforament i límit de 3.000 persones a l'aire lliure o 1.000 en espais tancats).

L'ensenyament pot ser presencial. En activitats formatives no reglades per a infants i joves existeix el límit de 10 alumnes per aula.

Els equipaments cívics admeten activitats presencials de grup amb límit de 10 persones, sigui quina sigui l'activitat (o 50% d'aforament si hi ha ventilació reforçada).

Ja es poden reprendre amb limitacions d'aforament les activitats de fires comercials, convencions, congressos i anàlegs. Són possibles mercats no sedentaris amb el límit del 50% d'aforament.

S'admeten activitats de cultura popular i tradicional, en espais lliures i en espais tancats, amb limitacions d'aforament, gent asseguda, etc. Continuen suspeses les festes majors i altres festes amb actes que generin risc d'aglomeracions.

Noves mesures contra la COVID-19 a partir del 24 de maig

Publicat el 22.05.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^