Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ampliació d'horaris i aforaments en alguns sectors, les novetats en les mesures de restricció per a la contenció de la COVID-19 a partir d'avui i fins diumenge
Noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2
Avui, divendres 4 de juny, entren en vigor les noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Es preveuen alguns canvis en àmbits com l'horari de restauració i cultura i l'aforament de comerç i grans esdeveniments, entre altres. La vigència d'aquestes mesures és fins a aquest diumenge, 7 de juny.

A continuació, resumim les mesures:

Mobilitat

Es recomana que els desplaçaments fora del domicili, així com la circulació per les vies d'ús públic, es limitin en la mesura del que sigui possible, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes.

Activitats socials

Limitació és de 10 persones en trobades socials, llevat que es tracti de convivents. No obstant, les reunions i trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Empreses

S'ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.

Congressos, convencions, i activitats assimilables amb el 50% d'aforament amb un màxim de 1.000 persones en espais tancats i 3.000 a l'exterior o amb ventilació reforçada.

Restauració

Terrasses: obertes de 6  a 1 h amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 6 comensals per taula o agrupacions de taula.

Recordem que, en el cas de Badia del Vallès, des de l'1 de juny i fins a l'inici del curs escolar, els horaris d'obertura de terrasses són:

Horari d'inici:

A les 8 hores

Horaris de tancament:

Terrasses situades a menys de 40 metres d'habitatges:

  • De dilluns a dijous i diumenges, fins a les 23 hores
  • Divendres, dissabtes i vigílies de festa: fins a les 00.30 hores

Terrasses situades a més de 40 metres d'habitatges:

  • Podran tancar cada dia a l'1 de la matinada.

Interiors: oberts de 6 a 1 h amb el 50% de l'aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 6 comensals per taula o agrupacions de taula.

Es restableix el consum en barra, amb una separació interpersonal d'1,50 metres en qualsevol cas.

Activitats culturals

Cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 70% de l'aforament.

Les activitats culturals (arts escèniques i musicals i espectacles públics) que es desenvolupin en tot moment a l'aire lliure en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d'assistents del 20% de l'aforament si s'estableixen fluxos d'accés, banys i zones de restauració independents, i amb un màxim de 3.000 persones en seients preassignats.

Comerç i centres comercials

70% de l'aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat.

Esport

Instal·lacions i equipaments esportius d'interior i exterior: aforament del 70%. Sense ventilació i qualitat de l'aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l'ús de vestidors.

Competicions: permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions, menys les de bàsquet i futbol professional, està permesa la presència de públic amb la limitació del 50%.

Les competicions esportives que es desenvolupin en tot moment a l'aire lliure en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d'assistents del 20% de l'aforament si s'estableixen fluxos d'accés, banys i zones de restauració independents, i amb un màxim de 3.000 persones en seients preassignats.

Activitats recreatives

Equipaments cívics: permeses activitats amb un màxim del 70% de l'aforament autoritzat si s'acredita que els espais i locals compleixen les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades.

Oberts:

  • Activitats relacionades amb el joc: 70% d'aforament amb un màxim de 500 persones (fins a 1.000 en condicions de ventilació reforçades i mesures de control d'aglomeracions).
  • Fires i parcs d'atraccions: represa d'activitat amb un aforament màxim del 50% sobre la superfície autoritzada.
  • Parcs infantils amb un aforament del 50%.
  • Espais infantils lúdics d'interior amb un aforament del 50% amb restauració.

Universitats i escoles

Universitats: en les activitats teòriques presencials es podrà considerar l'augment de la presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 50% de l'alumnat de cada universitat.

Batxillerat, cicles formatius, ESO, primària, infantil i ensenyaments de règim especial reglats: presencialitat plena.

Formació no reglada i educació en el lleure: Presencialitat fins a 10 persones.

Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius.

Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació.

Noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2

Publicat el 04.06.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^