Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Comunicat de condemna per l'assassinat de 19 dones pel seu entorn més íntim en menys de 6 mesos a Espanya
Ajuntament de Badia del Vallès
Durant 2021 i fins al dia d'avui, 11 de juny, s'han registrat a Espanya 19 assassinats de dones, que han estat comesos per homes del seu entorn familiar més proper.

Són 19 assassinats en menys de 5 mesos i mig; més de 3 feminicidis cada mes; gairebé una dona assassinada per setmana a Espanya per un home del seu entorn més íntim.

Davant d'aquestes dades irrefutables, l'Ajuntament de Badia del Vallès vol mostrar la seva condemna per aquests assassinats i també vol transmetre la seva preocupació per una tendència que va en augment.

L'Ajuntament vol expressar que aquests assassinats obeeixen a un sistema de valors masclista que continua enquistat en la nostra societat i que intenta dissimular la seva existència. No es poden acceptar frases com “la maldat no té gènere”, que llegim avui a les xarxes, i que intenten ocultar que estem parlant d'homes que assassinen dones. Només cal comprovar-ho mirant les estadístiques; la resta, són maniobres de distracció.

Per això, més que mai, l'Ajuntament de Badia del Vallès insta a tots els poders públics i a la ciutadania a què siguem conscients que tenim un enorme problema com a societat: No acceptar el dret a la llibertat de les dones i aplicar la violència i l'assassinat per intentar dominar-les.

La negació d'aquest greu problema que algunes persones intenten fomentar, i fets com l'atac sistemàtic als elements urbans que ens fan reflexionar sobre la necessitat d'igualtat entre homes i dones són exemples de com d'enquistat està el masclisme i com està lluitant per esborrar la realitat i transmetre un contrarelat per intentar posar en dubte fets irrefutables.

Volem expressar el nostre condol per totes i cadascuna d'aquestes dones assassinades. Volem que tots i totes prenguem consciència que és un problema que hem de solucionar com a societat.

Només la conscienciació en els àmbits personal i col·lectiu, només un canvi general de models de conducta i l'establiment de les mesures adients per protegir la igualtat de totes les persones podran revertir aquesta situació, que és insostenible.

  • Aquesta nit, a les 22 hores, s'ha convocat una concentració davant de l'Ajuntament.
Publicat el 11.06.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^