Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La mascareta no serà obligatòria al carrer a partir de demà, dissabte 26 de juny
La mascareta no serà obligatòria al carrer a partir de demà, dissabte 26 de juny
Des d'aquesta mitjanit, la mascareta no serà obligatòria al carrer, sempre que es pugui mantenir la distància de seguretat de metre i mig entre persones que no conviuen. El BOE publica avui el Reial decret llei que fixa la flexibilització de l'ús de les mascaretes en espais exteriors.

La mascareta seguirà sent obligatòria en espais tancats d'accés lliure, com biblioteques o hospitals, i en mitjans de transport públic, com bus, metro, tramvia, tren o avió. Cal que sempre portis amb tu una mascareta en cas que s'hagi de fer servir.

Respecte als espais exteriors, les excepcions són els esdeveniments multitudinaris com concerts i manifestacions. Si els concerts es fan amb gent dempeus i sense mantenir la distància de seguretat, la mascareta serà obligatòria. Si es fan a l'aire lliure i amb seients separats un mínim d'un metre i mig, podran tenir lloc sense mascareta.

Portar mascareta a l'espai públic és obligatori des del 21 de maig de l'any passat, quan es començava a relaxar el confinament domiciliari decretat a mitjans de març per la pandèmia.

Llavors, el Ministeri de Sanitat va fixar que calia portar mascareta als espais a l'aire lliure sempre que no es pogués mantenir una distància mínima de 2 metres amb les altres persones.

L'obligació es va endurir a Catalunya el 9 de juliol, quan el Departament de Salut va decretar que també era obligatòria encara que es mantingués aquesta distància.

El procés de vacunació contra la malaltia ha fet que aquesta incidència vagi baixant, i ha propiciat les noves mesures en l'ús de la mascareta.

Des de l'Ajuntament, t'animem a aplicar aquesta flexibilització amb responsabilitat. Sempre que tinguis dubtes, fes servir la mascareta, per a la teva protecció i la de les altres persones.

Publicat el 25.06.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^