Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Presentació del Mapa de l'Amiant de Badia a la ciutadania el dijous 15 de juliol
Presentació del Mapa de l´Amiant de Badia a la ciutadania el dijous 15 de juliol
La Comissió de l'Amiant presentarà a la ciutadania les conclusions del Mapa de l'Amiant de Badia dijous vinent, 15 de juliol a les 19.30 hores, en un acte públic que tindrà lloc al Complex Esportiu i en què participaran representants de la Comissió de l'Amiant, de l'Associació de Veïns, l'alcaldessa de Badia, Eva Menor, i el responsable de la realització de l'estudi, l'especialista en amiant Lluís Mallart.

Complint amb la normativa de seguretat derivada de la situació de pandèmia per COVID-19, s'ha obert una pàgina per reservar l'assistència: https://bit.ly/MapaAmiant. Des de l'Ajuntament, convidem a la ciutadania a assistir-hi per la importància de les conclusions de l'estudi, que identifica la presència d'amiant als edificis de Badia, el seu estat de conservació i estableix la prioritat per a la seva retirada aplicant metodologia científica.

Un estudi pioner

El Mapa de l'Amiant és un estudi pioner a Catalunya i a Espanya. És el primer estudi domèstic/ambiental realitzat a l'Estat que identifica la presència i degradació dels elements d'amiant al parc d'habitatges de tota una ciutat. La realització del Mapa de l'Amiant ha estat cofinançada per l'Associació de Veïns i l'Ajuntament de Badia del Vallès.

Amb el Mapa de l'Amiant, Badia s'avança a la normativa estatal. És un model per als censos municipals d'amiant que previsiblement s'hauran de fer en els mesos vinents. Es preveu que la Llei de Residus i Sòls Contaminats, que s'està tramitant, indiqui que, abans de l'1 de gener de 2023, els ajuntaments hauran d'elaborar un cens d'instal·lacions i ubicacions amb amiant, incloent-hi un calendari que planifiqui la seva retirada.

La importància del Mapa de l'amiant, un projecte conjunt de ciutat

El Mapa de l'Amiant s'ha realitzat a partir de la iniciativa de la Comissió de l'Amiant, formada per l'Associació de Veïns de Badia del Vallès, l'Ajuntament, tots els grups municipals i veïns i veïnes que han participat a títol individual. L'estudi l'ha realitzat l'empresa ACM 2020, dirigida per Lluís Mallart, especialista en l'anàlisi de la presència d'aquest material.

Per la transcendència de l'estudi i per les implicacions que té per al futur de Badia del Vallès, és molt important l'assistència de la ciutadania, perquè conegui la situació real de l'amiant a la ciutat i que cal fer per a la seva retirada.

Des de l'Ajuntament seguirem informant sobre aquest estudi i et convidem a seguir les xarxes socials de la Comissió de l'Amiant:
https://www.facebook.com/comisiondelamianto
https://www.instagram.com/comisiondelamianto/
https://twitter.com/ComisionAmianto

Poster de la presentació del Mapa de l'Amiant

Publicat el 09.07.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^