Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Finalitzades les obres del col·lector de Can Gorgs, per acabar amb les inundacions a la zona en episodis de pluja intensa
Les alcaldesses de Sabadell, Marta Farrés; de Badia del Vallès, Eva Menor, i l'alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, han visitat aquest matí l'àmbit dels treballs del col·lector de Can Gorgs.
Les obres de millora del col·lector del torrent de Can Gorgs ja s'han enllestit. Amb l'actuació, impulsada conjuntament pels Ajuntaments de Sabadell, que ha coordinat el detall de l'execució, Barberà del Vallès i Badia del Vallès, s'evitaran les acumulacions d'aigua que es produeixen en algunes zones dels municipis en episodis de pluja intensa. Se soluciona així una problemàtica que ve de lluny, donant alhora resposta a una antiga reivindicació veïnal.

El projecte ha comportat una inversió d'1,3 milions d'euros, un 45% de la qual ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Sabadell i un 55% l'aportat l'Ajuntament de Barberà del Vallès. Per la seva part, Badia del Vallès ha facilitat la realització de les actuacions necessàries dins el seu terme municipal. Així mateix, l'Ajuntament de Sabadell ha portat a terme la gestió de les obres.

Les alcaldesses de Sabadell, Marta Farrés; de Badia del Vallès, Eva Menor, i l'alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, han visitat aquest matí l'àmbit dels treballs.

Amb les obres, iniciades la tardor del 2020, s'ha volgut solucionar de manera definitiva la incapacitat del col·lector per absorbir la totalitat del cabal d'aigua que hi arriba en determinades condicions climatològiques. En aquest sentit, s'ha construït un sobreeixidor –és a dir, una estructura que regula la intensitat del flux de l'aigua– al col·lector unitari que condueix les aigües captades a Sabadell, travessant Badia del Vallès i Barberà del Vallès, localitats que connecten les seves xarxes de clavegueram també a aquest col·lector principal.

Des d'aquest nou sobreeixidor, les aigües pluvials es conduiran mitjançant un calaix prefabricat, que travessa soterrat la carretera de Sabadell a Badia i un canal obert fins a la llera del Riu Sec, minimitzant d'aquesta manera el risc que el cabal que circuli pel col·lector produeixi inundacions.

Publicat el 19.07.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^