X
SERVEI DE CITA PRÈVIA. Els tràmits amb l'Ajuntament, de manera fàcil, ràpida i sense cues.
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Comencen els treballs de pacificació del carrer La Manxa i de millora dels accessos al Mercat de Badia
Plànol amb les zones d'intervenció
Dimecres vinent, 13 d'octubre comencen els treballs previs per a les obres de pacificació de l'entorn del carrer La Manxa i de millora dels accessos al Mercat de Badia. Amb aquestes obres es milloraran els accessos per a les persones vianants al Mercat Municipal, al Casal de Gent Gran, al Centre de Dia i a les escoles La Sardana i La Jota, ja que les persones no hauran de baixar a la calçada en cap moment. Les obres de millora, que modifiquen els sentits de circulació dels vehicles a la zona, mantindran el nombre total de places d'aparcament.

A partir de dimecres, es tancarà l'espai entre el Centre de Dia fins al Mercat Municipal per poder iniciar els treballs, amb una previsió de durada d'uns tres mesos. Per minimitzar l'afectació al mercat i a la ciutadania, les obres es faran en quatre fases, per garantir sempre l'accés al mercat.

Facilitar l'accessibilitat de les persones
Ara per ara, el carrer La Manxa prioritza el trànsit rodat i és un problema per a les persones vianants, ja qui hi ha diferents barreres arquitectòniques i l'alineació del carrer amb la Plaça Major i el Mercat Municipal té diferents barranquejos que creen un accés molt poc amable, on els veïns acaben accedint per la via asfaltada on passen els vehicles.

L'objectiu del projecte és pacificar el carrer de la Manxa per fer-lo més accessible per a les persones vianants, millorant la connexió entre el carrer del carrer Bètica amb la zona del Mercat Municipal i la plaça Major, eliminant les barreres arquitectòniques.

Millores urbanístiques a tota la zona
Gràcies als bancs, arbres i papereres que s'hi instal·laran, la zona passarà a ser un espai d'estada, aprofitant el parc infantil que queda just al costat del carrer on es fa la proposta.

També es fa un canvi important en el trànsit rodat a l'aparcament del mercat, que passa de ser de dues a una sola direcció, sent l'entrada a l'aparcament per l'avinguda de la Plata i la sortida per carrer Bètica.

Per millorar l'accés de les persones a tota la zona, s'asfaltarà i pintarà tot l'aparcament, es refarà el panot del carrer contigu al mercat municipal, es farà un canvi de senyalització, es pacificarà el carrer La Manxa; es repararà el parterre situat entre Correus i l'entorn de l'Ajuntament, es pacificarà la zona del parc infantil i de l'entorn de l'Ajuntament, i es canviarà el panot en l'entorn del Mercat Municipal. Entre les millores urbanístiques de l'entorn, hi haurà 8 arbres més, 6 fanals d'enllumenat públic nous, així com bancs, jardineres i papereres.

En el projecte, el pas mínim per a vianants és de 2,5 metres útils, a la zona més estreta, i de 3,8 metres útils a la zona més ampla.

Seguretat d'accés als centres escolars
Per millorar la seguretat al voltant dels centres escolars de Badia, es compleixen també els criteris que el Pla de Mobilitat proposa, com modificar l'accés dels camins escolars als centres escolars de la Jota i La Sardana a la zona de l'accés al carrer Bètica des del carrer de La Manxa (venint des de l'av. Via de la Plata).

L'objectiu és promoure i facilitar que els infants puguin anar a l'escola a peu i de manera autònoma, és a dir, sense necessitat d'anar acompanyats per persones adultes, per una ruta més segura.

El pressupost total de la intervenció a la zona és de 275.000 euros i la previsió de durada de les obres serà d'uns 3 mesos.

Publicat el 09.10.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Taller de dansa amb escolars de Badia Taller de dansa amb escolars de Badia
^