Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El ple municipal aprova per unanimitat l'acceptació de la subvenció de 4,5 milions d'euros per a la retirada de l'amiant
×  
Ple Extraordinari de 22 de desembre de 2021 Ple Extraordinari de 22 de desembre de 2021
El ple municipal, celebrat aquest matí en sessió extraordinària, ha aprovat, per unanimitat, acceptar la subvenció per a la retirada de l'amiant dels edificis d'habitatges de Badia del Vallès. La subvenció és de 4.491.818,91 euros i l'atorga la Generalitat mitjançant l'Agència de Residus de Catalunya. També s'ha facultat l'alcaldessa per signar tràmits relatius a aquests treballs per agilitzar tot el possible la retirada de l'amiant.

La subvenció contempla octubre de 2025 com a data màxima per a la finalització dels treballs per a la retirada de l'amiant. El regidor del grup socialista Rafael Moya ha explicat que el fet de facultar l'alcaldessa per signar tràmits es fa amb l'objectiu d'agilitzar al màxim les gestions.

El regidor d'ERC, Roberto Castillo, ha definit l'acord com un èxit en què “tots i totes ens hem de felicitar pel treball realitzat i la unió demostrada”. Castillo ha destacat la feina realitzada per la Comissió de l'Amiant, els grups polítics, el personal tècnic de l'Ajuntament i els veïns i veïnes, ja que, “sense ells i elles, aquest èxit no seria possible”.

La regidora de Ciutadans Amalia Frutos ha posat en valor que tothom hagi anat unit per aconseguir allò “que semblava gairebé impossible” i ha indicat que voldria que les administracions fossin més ràpides en accions que són urgents”.

La regidora de Totes Fem Badia, Nerea García, ha explicat que “ens queda molta feina per fer, però la subvenció és ja una realitat, una fita col·lectiva de tota la ciutat”.

Respecte a la velocitat en la tramitació de la subvenció, l'alcaldessa de Badia, Eva Menor, ha afirmat que “crec que hem batut algun rècord”, tot i haver de seguir una normativa que és molt restrictiva amb l'objectiu d'assegurar la legalitat dels processos.

A l'hora de la votació s'ha acceptat la subvenció per unanimitat.

El segon punt del dia tractava sobre la resolució del recurs de reposició presentat per un sindicat respecte a la relació de llocs de treball. Aquest recurs s'ha desestimat, d'acord amb les consideracions expressades en un informe del departament de Recursos Humans de l'Ajuntament. El punt s'ha aprovat amb el vot favorable de l'equip de Govern i l'abstenció de la resta de grups.

Publicat el 22.12.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^