Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Comencen les obres per millorar la connexió entre Badia i la UAB
Comencen les obres per millorar la connexió entre Badia i la UAB
Han començat les obres del nou traçat de connexió entre Badia del Vallès i la UAB, que serà independent per a vianants i ciclistes, més accessible, amb desnivells més suaus, i amb millor il·luminació. Els treballs contemplen la instal·lació d'una nova passera sobre el Riu Sec, paral·lela a l'actual. Les obres, amb un pressupost de 845.813,99 euros (IVA inclòs), estan cofinançades per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i pels fons FEDER de la Unió Europea.

La connexió que parteix de l'Av. de la Mediterrània, a l'altura del Parc de la 2a República i que arriba a l'aparcament de la UAB, és la via més ràpida per vianants i ciclistes entre l'estació de Barberà del Vallès i la universitat i l'únic accés que connecta actualment Badia del Vallès i la UAB. Fins ara, els desnivells que presentava en els seus 700 metres de recorregut dificultaven la circulació amb bicicleta, i la manca de separació entre vianants i ciclistes la feia inadequada per al seu ús compartit. El nou traçat farà la connexió més accessible i agradable per als vianants i fomentarà l'ús de la bicicleta.

Una petició de l'Ajuntament de l'any 2018
Aquest traçat pertany a la xarxa pedalable metropolitana Bicivia, i la seva millora està inclosa en el pla de mobilitat sostenible de l'Àrea Metropolitana de Barcelona 2020-2023 i en el seu pla d'inversions metropolità. L'actuació dóna resposta a una petició que l'alcaldessa, Eva Menor, va fer a l'AMB el 5 d'octubre de 2018 mitjançant una carta en què, juntament amb els ajuntaments de Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona, demanava "que s'estudiïn les possibles solucions tècniques i la seva viabilitat, i que es gestionin els recursos necessaris per poder arribar a fer efectiva la continuïtat adequada a tota la xarxa projectada a l'entorn descrit". 4 anys després, la petició es converteix en realitat.

Més accessible i amb millor il·luminació
Els treballs previs han començat fa una setmana per part d'Excavaciones y Construcciones Benjumea, S.A., que és l'empresa adjudicatària. Entre els treballs previstos, s'instal·larà sobre el riu Sec una nova passera de 30,55 metres, adjacent a l'actual, que permetrà eixamplar l'amplada d'aquest tram fins als 4,38 metres i segregar la circulació de vianants i ciclistes.

Amb les obres es construirà una pista pedalable més accessible, ja que el pendent actual podia arribar en alguns trams fins al 22%, amb un desnivell de 40 metres, i s'aconseguirà la segregació dels recorreguts de vianants i ciclistes i la millora general del ferm, dotant-lo de nusos d'encreuament i trams esglaonats d'escales i rampes.

També es millorarà l'enllumenat de tot el traçat. Es dotarà de dues línies d'enllumenat amb bàculs, columnes i lluminàries LED d'alta eficiència energètica.

El projecte preveu mantenir la pràctica totalitat de l'arbrat i es farà neteja i esbrossada de tot el recorregut i se sembraran talussos i terraplenats per fer-lo més agradable.

Publicat el 23.02.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^