Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Setmana d'activitats al Parc de Joan Oliver per commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano
Commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano
El divendres 8 d'abril es commemora el Dia Internacional del Poble Gitano. Tumenge Calí, l'associació de dones gitanes de Badia del Vallès, oferirà activitats al Parc de Joan Oliver durant tota la setmana, amb jocs, restauració i un concert de cant i ball flamenc.

Els actes començaran dilluns, 4 d'abril, de 16.30 a 18 hores, amb jocs de carrer. Dimarts 5, a la mateixa hora, hi haurà jocs tradicionals, i dimecres 6, jocs de punteria.

La jornada principal serà el mateix 8 d'abril, Dia Internacional del Poble Gitano, amb un concert amb cant i ball flamenc, bar amb plats de la cultura gitana, activitats per a infants, la presentació del conte Bika vol dir àvia, i un acte floral.

El conte és un projecte de Paula López, amb la participació de totes les dones i infants de Tumenge Calí, i amb les il·lustracions de Rosa M. Contreras.

La commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano data del 1971, quan es va celebrar el primer Congrés Mundial Gitano a Londres. Aleshores es va institucionalitzar la data del 8 d'abril, així com la bandera (dues franges horitzontals, una blava i una verda, amb una roda vermella al centre) i l'himne del poble gitano (Gelem, gelem).

Cartell dels actes de commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano

Publicat el 24.03.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Visita als habitatges per a la gent gran de Santa Coloma de Gramenet Visita als habitatges per a la gent gran de Santa Coloma de Gramenet
×  
Curs escolar 2023-24 a Badia Curs escolar 2023-24 a Badia
×  
Acte d'homenatge a Antonio Diaz, El Mago Pop a Badia del Vallès (30/01/23) Acte d'homenatge a Antonio Diaz, El Mago Pop a Badia del Vallès (30/01/23)
^