Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Inici del projecte “Tenim futur” a Badia del Vallès
Inici del projecte “Tenim futur” a Badia del Vallès
L'àrea de Promoció Social i Acompanyament Educatiu està impulsant un nou projecte anomenat "Tenim futur", adreçat principalment a l'alumnat de les escoles de primària de Badia del Vallès. El projecte impulsa, a partir d'experiències lúdiques, que els infants del municipi puguin començar a pensar en els seus projectes de vida, més enllà dels estereotips de qualsevol tipus.

Amb els infants del cicle inicial (1r i 2n de primària) treballarem una cançó de Lali BeGood anomenada "El viatge dels nens ocells", a partir de la qual aprendran la importància del talent propi i la necessitat de trencar amb les pors en la construcció d'un projecte de vida. Aquest treball quedarà recollit en un vídeo i es farà un concert de cloenda on cantaran amb la Lali.

Al cicle mitjà, els i les estudiants de 4t de primària assistiran a una petita fira de professions creada per l'alumnat de 3r de l'ESO. Aquesta activitat està plantejada per afavorir un espai on es pugui crear un intercanvi de reflexions i informacions lligades a la construcció d'itineraris educatius i projectes de vida. L'alumnat de secundària crearà petits estands on exposaran informació i materials característics de diverses famílies professionals gràcies als quals l'alumnat de 4t de primària, fent una gimcana, podran conèixer les competències necessàries, les característiques del lloc de treball i la formació requerida per poder accedir-hi, etc. Els estudiants de 3r d'ESO, prèviament, obtindran la informació de les famílies professionals mitjançant entrevistes amb diversos professionals de cada sector.

A cicle superior, l'alumnat de 5è de primària realitzarà sessions de teatre social amb les quals obriran els imaginaris en relació a les expectatives laborals i trencaran amb els rols de gènere i els estereotips associats a les professions. Paral·lelament es treballarà l'autoestima i l'autoconeixement per desenvolupar i descobrir els seus talents i les seves preferències. Com a resultat final els infants presentaran una petita obra final on es mostrarà tot el treball realitzat.

Les famílies també tindran el seu espai en aquest projecte a través de l'acompanyament dels seus fills i filles durant tot el procés, podran gaudir dels actes finals que es realitzaran i s'obrirà un espai de diàleg on podran aportar la seva visió i proposar millores de cara a nous cursos.    

Publicat el 21.03.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^