Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Comencen els terminis per a la retirada de l'amiant de Badia
Comencen els terminis per a la retirada de l´amiant de Badia
Ja han començat a comptar els terminis per fer realitat la retirada de l'amiant dels edificis d'habitatges de Badia del Vallès. La Junta de Govern Local de l'Ajuntament va aprovar ahir els plecs de condicions per a l'assistència tècnica de l'encapsulament i la retirada de l'amiant, que inicien el procés de licitacions de les diferents fases. Tots aquests treballs han de culminar abans de finals d'octubre de 2025, quan es preveu que ja no quedarà amiant a cap edifici d'habitatges de Badia.

El primer pas és triar l'empresa que es farà càrrec de l'assistència tècnica per a la redacció dels projectes executius i de la direcció de les obres d'encapsulament de l'amiant (cobriment amb un producte per garantir que no emet fibres a l'entorn), la retirada definitiva i la gestió dels residus. Aquesta empresa controlarà tot el procés i a les empreses que s'encarreguin de les obres.

Els plecs de l'assistència tècnica, publicats al Perfil del Contractant de l'Ajuntament

Els plecs per triar l'empresa que s'encarregarà de l'assistència tècnica ja s'han publicat al perfil del contractant de l'Ajuntament, dins de la Plataforma de Contractació Pública de la Generalitat.

També s'han enviat al Diari Oficial de la Unió Europea, per a la seva publicació, per l'elevada quantia del contracte, de 398.806,44 euros (més IVA). La Unió Europea ha confirmat la recepció dels documents i ha indicat que els publicarà en uns 5 dies.

Les empreses que vulguin optar a aquesta primera adjudicació tenen de temps fins al 20 d'octubre a les 12 de la nit per a la presentació de les seves ofertes. L'adjudicació definitiva de de l'assistència tècnica es preveu que es faci el gener de 2023, un cop valorades les ofertes que es presentin.

Previsió per a l'encapsulament i la retirada de l'amiant

Els treballs d'encapsulament de l'amiant començaran durant el primer semestre de 2023 i la retirada de l'amiant ha d'estar realitzada abans que finalitzi octubre de 2025, tal i com s'indica a la subvenció atorgada per la Generalitat, mitjançant l'Agència de Residus de Catalunya. Cal indicar que tant la redacció com l'execució de l'encapsulament i retirada de l'amiant són processos extremadament complexos i que mai s'han fet a tota una ciutat, com és el cas de Badia.

Tot el procés de retirada de l'amiant està subvencionat per la Generalitat de Catalunya, que hi dedicarà 4.491.818 euros, vehiculats mitjançant l'Agència de Residus de Catalunya, que anirà lliurant a l'Ajuntament els diners per fer el pagament de les diverses actuacions a mesura que es validin les factures dels diferents treballs realitzats.

Publicat el 16.09.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^