Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia, exemple en l'estalvi d'aigua
Evolució del consum d'aigua a Badia del Vallès
Badia del Vallès és la tercera població del sistema Ter-Llobregat que menys aigua consumeix, 125 litres per persona i dia durant el mes d'octubre, un consum que és gairebé la meitat del marcat com a màxim per la Generalitat per intentar revertir els efectes de la sequera.

El mes d'octubre, la dotació mensual municipal per a l'abastament de la població a Badia es va situar en 125 litres d'aigua per persona i dia, segons dades oficials de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Des de novembre de 2022, Badia sempre ha registrat un consum mensual menor als 150 litres per persona i dia, molt inferior a la mitjana de la nostra zona d'abastament, que el mes d'octubre es va situar en els 181 litres per persona i dia. També es substancialment inferior al límit fixat per l'Agència Catalana de l'Aigua per lluitar contra la sequera, A partir de la setmana que ve, quan s'activi la fase de preemergència que ha declarat aquest dimarts el govern, es podrà consumir un màxim de 210 litres d'aigua per habitant i dia. Fins ara, teníem un límit de 230 litres d'aigua per habitant i dia.

Pots consultar l'evolució del consum de l'aigua a Badia en el darrer any en el quadre adjunt.

Els avantatges de la ciutat compacta i del compliment dels límits en els usos de l'aigua

Els bons resultats de Badia s'expliquen per dos motius principals:

Primer, que el seu model urbanístic de ciutat compacta fa que hi hagi molts menys kilòmetres de canonades d'abastament i, a més, hi ha un nombre molt més gran de consumidors per kilòmetre de canonada, fet que optimitza el rendiment de la xarxa.

El segon motiu és que, d'ençà que es van declarar els límits de consum per la sequera, Badia els ha complert, aconseguint un important estalvi d'aigua en tota la gestió d'usos d'aigua municipal. A més les noves instal·lacions i actuacions urbanístiques que es fan a la ciutat, com la renovació del Poliesportiu d'Av. del Tibidabo, s'han fet aplicant criteris de sostenibilitat ambiental per reduir el consum d'aigua.

Aquests bons resultats no serien possibles sense la conscienciació mediambiental de la població, així que, des de l'Ajuntament, agraïm la col·laboració ciutadana i insistim en la necessitat de seguir estalviant tota l'aigua possible per fer que les reserves durin fins a la finalització de l'episodi de sequera que estem patint.

L'estalvi assolit per Badia ha fet que alguns mitjans de comunicació s'interessin per conèixer les claus de Badia. Així, aquesta setmana la ràdio pública Catalunya Ràdio i la televisió pública Euskal Telebista han entrevistat l'alcaldessa, Eva Menor.

L'alcaldessa, Eva Menor, atén els periodistes d'Euskal Telebista

Pots consultar les dades oficials de consum d'aigua per municipis en aquest enllaç: https://sequera.gencat.cat/ca/estat-actual/dades-consum/

Publicat el 24.11.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^