Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Televisió Espanyola dedica una notícia a l'estudi de l'amiant de Badia del Vallès
Filmació de la notícia a Badia del Vallès
L'Informatiu, de Televisió Espanyola, va dedicar una notícia, aquest cap de setmana, a l'estudi de l'amiant que s'ha fet a Badia del Vallès. La informació explica que és el municipi amb més amiant d'Espanya i que "l'Associació de Veïns i Ajuntament han impulsat conjuntament un estudi pioner per determinar la degradació de les peces d'amiant i retirar-les".

La notícia inclou declaracions d'Amalia Frutos, de la Comissió de l'Amiant, que explica que s'estima que a Badia hi ha una tona d'amiant per habitant.

Lluís Mallart, l'higienista industrial especialista en amiant que és el responsable de l'estudi per elaborar el mapa d'aquest material a Badia, declara que l'amiant de tota la ciutat "s'està degradant al mateix temps perquè tota la ciutat es va edificar alhora".

La notícia explica que s'han pres mostres d'aire a 31 comunitats de veïns i que s'han dut a analitzar a un laboratori francès especialitzat, per marcar prioritats a l'hora de retirar el material. En aquest sentit, l'alcaldessa de Badia, Eva Menor, assenyala que "la nostra idea és poder començar la retirada pels blocs de pisos que estan pitjor". Amalia Frutos també destaca que el problema no es pot deixar sense solució perquè "si no es fa res, estem posant en perill la nostra salut".

Per finalitzar la informació s'indica que una primera estimació situa el cost per a la retirada de l'amiant en uns 3 milions d'euros. A l'estudi del mapa de l'amiant que realitza l'equip de Lluís Mallart es farà una estimació actualitzada del cost de la seva retirada. "Encara s'ha de determinar qui l'assumiria, però l'Ajuntament vol que sigui a cost zero per als veïns", conclou la notícia.

Publicat el 16.12.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^