Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Consell Municipal d'Educació analitza els efectes de la millora en la valoració de les escoles de Badia del Vallès i consensua la supressió de la 6a hora per garantir l'equitat en l'oferta educativa
Reunió del Consell Municipal d'Educació
El Consell Municipal d'Educació de Badia del Vallès, l'òrgan que agrupa la comunitat educativa de Badia i l'Ajuntament, es va reunir el dijous 27 de maig, de manera extraordinària per valorar les conseqüències que comporta la millora de la valoració de les escoles de Badia del Vallès per part del Departament d'Educació. En conseqüència, totes les escoles del municipi no oferiran la 6a hora diària lectiva per criteris d'equitat en l'oferta educativa i per les millores pedagògiques que aquesta modalitat ofereix.

A més, la distribució de recursos anunciada pel Departament d'Educació per al curs 2021-2022 impedeix als centres de Primària de Badia oferir la 6a hora assegurant la qualitat de l'oferta educativa. Per això, el Consell Municipal d'Educació també ha consensuat demanar a Educació els recursos necessaris perquè es pugui garantir l'equitat educativa a la nostra població.

Millores amb la supressió de la 6a hora

Aquest curs 2020-2021, que no s'ha portat a terme la 6a hora, s'han observat un conjunt de millores en l'àmbit pedagògic i de funcionament als centres, com ara:

  • Es garanteixen més hores de la figura de referència (persona tutora) al grup-classe, fet que suposa una millora considerable en la gestió del grup, la vinculació i la cohesió, que es tradueix en una disminució notable dels conflictes.
  • L'alumnat té menys hores de presència al centre, però les sessions guanyen en qualitat gràcies als referents adults que es concentren, evitant l'entrada de més d'un docent per impartir una mateixa àrea.
  • Els infants poden passar més temps amb la seva família, reforçant vincles i compartint experiències.
  • Un únic horari per a tot l'equip educatiu ofereix més oportunitats de coordinació presencial o virtual i es facilita la coordinació infantil-primària, que és molt important.
  • Es facilita consensuar una línia d'escola, un treball vertical que facilita programar propostes d'aula compartides pels diferents cicles, la concreció d'acords i de línies de treball, i la formació permanent de l'equip educatiu.
  • El temps de migdia, una mica més ampli, permet establir torns per dinar més relaxats, que afavoreix una millora en el clima, no només de la franja de migdia, sinó també en la manera d'afrontar les tardes per part de l'alumnat.
  • No es compromet la qualitat educativa de les escoles i se seguirà treballant per l'excel·lència acadèmica dels centres escolars i dels infants.

Els horaris lectius dels centres seran de les 9 a les 12.30 hores i de les 15 a les 16.30 hores.

El Consell Municipal d'Educació s'ha compromès a estudiar mesures per facilitar la conciliació familiar i laboral, mitjançant un treball conjunt amb els centres educatius, l'Ajuntament, les AMPA i les entitats esportives, amb propostes com patis oberts, extraescolars, servei d'acollida, activitats esportives, etc.

Petició de més recursos al Departament d'Educació

Dijous 27 també es va acordar demanar, de manera conjunta, més recursos al Departament d'Educació per assegurar l'equitat de l'educació als centres i que també apliqui criteris que tinguin en compte les especificitats de Badia del Vallès.

El tinent d'alcaldessa cinquè, Iván Sanz, va valorar molt positivament que s'actuï de manera coordinada i amb unitat per aconseguir millorar la qualitat de l'educació pública a Badia. En aquest sentit, va destacar que cal insistir al Departament d'Educació que, en el cas de la nostra població, inclogui altres variables a l'hora de calcular les necessitats educatives que tinguin en compte les especificitats de Badia.

Publicat el 01.06.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^