Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament elabora el Pla Local d'Infància i Adolescència per fer de Badia un municipi millor per a totes les edats
L´Ajuntament elabora el Pla d´Infància i Adolescència per fer de Badia un municipi millor per a totes les edats
L'Ajuntament de Badia del Vallès està duent a terme, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la diagnosi per a l'elaboració del Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA). Amb aquesta informació, es disposarà d'una fotografia actualitzada dels recursos i les necessitats dels infants i adolescents de Badia del Vallès. Un cop finalitzada la diagnosi es passarà a la fase d'elaboració del pla, durant la qual s'identificaran els eixos estratègics i principals actuacions a portar a terme per fer de Badia una ciutat amiga de la infància i l'adolescència.

Badia compta amb 2.539 persones menors de 18 anys, que representen un 18,9% de la població del municipi. El PLIA és un acord en l'àmbit local sobre les accions a realitzar els anys vinents per aconseguir fer de Badia un municipi millor per a totes les edats.

En l'elaboració del PLIA de Badia del Vallès s'ha pres com a punt de partida la perspectiva de Ciutats Amigues de la Infància i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible com a marc general per treballar les polítiques locals d'infància.

El punt de partida de la diagnosi ha estat l'elaboració d'un estudi sociodemogràfic en què s'han analitzat els trets generals de la població infantil i adolescent de Badia. Aquesta anàlisi s'ha fet a partir de les dades disponibles en diferents fonts secundàries, principalment obtingudes a partir de la informació disponible a l'Institut d'Estadística de Catalunya i el Programa Hermes de la Diputació de Barcelona.

Aquesta anàlisi s'acompanya d'un índex dels recursos existents al municipi, per assolir una visió global sobre els recursos, equipaments, activitats, programes i serveis existents al municipi adreçats a infants, adolescents i famílies.

A més, la diagnosi busca recollir informació qualitativa que tingui en compte la diversitat i heterogeneïtat de visions dels infants i adolescents i dels agents del municipi relacionats amb l'atenció a la infància, l'adolescència i les famílies.

Per a incorporar aquestes visions està prevista la realització d'enquestes que permetin recollir les necessitats d'infants i adolescents del municipi. Durant el  mes de febrer s'han realitzat enquestes a l'alumnat de 4t i 6è de primària de La Jota, Las Seguidillas i La Sardana i a l'alumnat de 2n i 4t d'ESO de l'institut Federica Montseny. Es preveu fer enquestes a l'alumnat de 2n i 4t d'ESO de L'institut Badia durant el mes de març.

A més de les enquestes a l'alumnat, també es portaran a terme  enquestes específiques adreçades a les famílies. A partir d'avui, les famílies poden fer el qüestionari mitjançant l'enllaç https://bit.ly/EnquestaFamiliesPLIABadia.

Aquesta informació es complementa amb la celebració de tallers participatius amb agents vinculats amb la infància i l'adolescència. Els tallers es fan durant els mesos de febrer i març i està previst celebrar tres tallers:

  1. Taller amb personal tècnic i professionals del territori que porten a terme accions amb la infància i adolescència. Es va portar a terme el dijous 24 de febrer. El regidor d'Infància i Adolescència, Iván Sanz, va participar donant la benvinguda i explicant la importància del PLIA pel disseny de polítiques d'infància i adolescència en el municipi.
  2. Taller amb famílies
  3. Taller amb infants i adolescents

Els tallers se celebraran en diferents espais del municipi i s'utilitzaran dinàmiques participatives adreçades a recollir les visions, aportacions i propostes de les persones participants en relació amb les necessitats de la infància i l'adolescència.

Publicat el 17.03.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^