Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'alumnat de l'Escola La Sardana proposa mesures d'eficiència energètica per a l'Escola Nova de Badia
L'alumnat de l´Escola La Sardana proposa mesures d´eficiència energètica per a l´Escola Nova de Badia
Alumnes del grup 6è A de l'Escola La Sardana van presentar ahir al matí propostes per millorar l'eficiència energètica de l'Escola Nova Badia a una delegació de l'Ajuntament, formada per l'alcaldessa, Eva Menor; el tinent d'alcaldessa 5è, Iván Sanz, i la regidora d'Educació, María José Infante.

Aquestes propostes, elaborades pels grups 6è A i 6è B de La Sardana, les han presentades en la First Lego League, un programa internacional que promou l'interès per l'aprenentatge. En l'edició d'aquest any, es proposava dissenyar un projecte d'innovació relacionat amb la incorporació i utilització de les energies renovables.

Per documentar-se, han disposat de les factures de consum de les escoles La Sardana i La Muñeira i s'han reunit amb responsables de l'Ajuntament.

En la seva presentació d'ahir, van citar, entre les propostes de millora, la substitució de fluorescents per llums led i la instal·lació de plaques fotovoltaiques al terrat de l'escola.
L'alcaldessa va agrair el gran treball fet pels dos grups, va explicar que l'Ajuntament transmetrà les seves propostes als equips tècnics i que ja té previst fer efectiva alguna d'elles, com la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Reduir el consum energètic dels edificis residencials

Eva Menor va indicar que una altra mesura molt efectiva per reduir el consum energètic dels edificis i disminuir l'emissió de gasos contaminants, al mateix temps que s'estalvia, és l'aplicació de sistemes d'aïllament tèrmic exterior, coneguts com a SATE, que són una capa aïllant que s'instal·la sobre la façana i millora el rendiment tèrmic de l'edifici.

Les mesures de rehabilitació com aquesta, va explicar, són les que poden realitzar les comunitats de propietaris acollint-se a la convocatòria de subvencions que atorga el Consorci Metropolità de l'Habitatge à a partir dels fons europeus Next Generation i que poden arribar a cobrir el 80% del cost de les obres, o el 100% en casos de famílies en situació de vulnerabilitat.

Finalment, l'alcaldessa va destacar la importància de reduir el consum energètic dels edificis residencials, perquè representa una part molt important de l'emissió total de gasos contaminants a l'atmosfera.

Publicat el 21.03.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^