Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia reivindica els Drets de la Infància amb una festa el diumenge i un gran nombre d'activitats, del 20 al 24 de novembre
Badia reivindica els Drets de la Infància amb una festa el diumenge i un gran nombre d´activitats, del 20 al 24 de novembre
L'Ajuntament commemora la setmana dels Drets dels Infants, del 19 al 24 de novembre amb una programació d'activitats dirigides a infants, adolescents, les seves famílies i a professionals.

Informem de les activitats que es portaran a terme:

Diumenge, 19 de novembre: Dret al joc

Gran festa al Parc de Joan Oliver, d'11 a 13.30 h, on infants i famílies podran gaudir d'activitats i tallers plens de diversió i relacionats amb el joc lliure, les manualitats i la imaginació. A més, hi haurà un espectacle itinerant de bombolles.

Hi col·laboren les entitats Aldees Infantils SOS, Creu Roja, Associació TDAH-TEA-ACI Badia, Fundació Tallers, Club d'Escacs i Tumenge Calí.

Dilluns 20 de novembre: Dret a la participació

El 20 de novembre es destina a la constitució dels Consells de la Infància i de l'Adolescència. L'acte tindrà lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament a partir de les 16.30 h. A partir de les 17,30 h, els Consells de la Infància i de l'Adolescència faran la lectura del Manifest del drets dels la Infància.

Serà a partir d'aquest moment, quan podrem gaudir d'una batucada de la mà del grup local Mbatukat, de l'entitat Casal Meraki, i d'una xocolatada amb fruita. La xocolatada serà donació de Roca Gonzàlez i es comptarà amb l'entitat Can San Feliu per fer el repartiment.

Dimarts 21 de novembre: Dret a protecció per part de la societat, dret a l'alimentació saludable i dret a la informació

A les 12.30 h a la Biblioteca Vicente Aleixandre es farà la presentació del Pla d'Acció i del Pla Local d'Infància i Adolescència. La jornada està destinada a càrrecs públics, personal tècnic dels serveis municipals i agents socioeducatius de Badia del Vallès.

A la tarda:
De 17 a 18.30 h, al menjador de l'Escola Nova Badia, es portarà a terme un taller d'esmorzars saludables, per infants de 8 a 12 anys i les seves famílies. (És requisit imprescindible que l'infant vingui acompanyat d'una persona adulta).
Per participar en el taller, cal fer inscripció, al web www.recintes.cat/badiadelvalles, a partir del dimecres 15 de novembre, fins a exhaurir places.

De 17 a 18.30 h, a la biblioteca Vicente Aleixandre, es podrà gaudir de l'activitat Coneguem els nostres drets, a la qual els infants, mitjançant el joc, podran conèixer quins són els seus drets.
L'activitat està adreçada a infants de 3 a 7 anys i les seves famílies.
Per participar en l'activitat cal fer inscripció, al web www.recintes.cat/badiadelvalles, a partir del dimecres 15 de novembre, fins a exhaurir places.

Dimecres 22 de novembre: Dret a l'alimentació saludable

De 17 a 18.30 h, al menjador de l'Escola Nova Badia, es farà una nova edició del taller d'esmorzars saludables, per a infants de 8 a 12 anys i les seves famílies. (És requisit imprescindibles que l'infant vingui acompanyat d'una persona adulta). 
Per participar en el taller, cal fer inscripció, al web www.recintes.cat/badiadelvalles, a partir del dimecres 15 de novembre, fins a exhaurir places.

Dijous 23 de novembre: Dret a un entorn saludable

El Consell de la Infància de Badia del Vallès presentarà la campanya de convivència i civisme, dissenyada pel mateix grup durant l’últim trimestre del curs del 2021-2023 i el primer trimestre del curs 2023-2024. L'acte tindrà lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament de 17 a 18.30 h, i està obert a tota la ciutadania de Badia del Vallès.

Divendres 24 de novembre: Dret a un entorn saludable i dret a la igualtat

A la Biblioteca Vicente Aleixandre, de 17 a 18.30 h, es farà l'activitat teatralitzada La ciutat cosmopolita que volia ser bonica, la qual de manera lúdica i a partir de rodolins, mostra els beneficis de diverses opcions ambientalment beneficioses, enfront d'altres de menys sostenibles, per construir ciutats, pobles i societats més respectuoses amb el medi ambient i amb les persones.

L'activitat està adreçada a infants de 6 a 9 anys i les seves famílies (És requisit imprescindible que l'infant vingui acompanyat d'una persona adulta).
Per participar en el taller, cal fer inscripció, al web www.recintes.cat/badiadelvalles, a partir del dimecres 15 de novembre, fins a exhaurir places.

A partir de les 17 h, a la plaça de l'Ajuntament, es portarà a terme l'acte commemoratiu del 25N:
A les 17 h, tallers relacionats amb el 25N
A les 18 h:
• Presentació institucional, a càrrec d'Eva Menor, alcaldessa de Badia del Vallès
• Exposició dels cartells presentats al VI Concurs Gràfic per unes Relacions Lliures de Violències
• Sabates vermelles (Trenquem el Silenci)
• Lectura del manifest

Al llarg de la setmana: Dret als hàbits saludables: pràctica de l'esport

L'entitat del municipi AE Viu l'esport organitza portes obertes a les seves activitats extraescolars, perquè els infants que ho desitgin puguin fer un tastet de les activitats de manera gratuïta.

A continuació es mostren les activitats, els horaris, i els anys de naixements dels infants als quals s'adreça cascuna d'elles:
• Dilluns 20, de 17 a 18 h, a l'Auditori Antonio Díaz-El Mago Pop: dansa urbana, per a infants nascuts entre el 2016 i el 2021
• Dilluns 20, de 18 a 19.30 h, Auditori Antonio Díaz-El Mago Pop: dansa urbana, per a infants nascuts entre el 2011 i el 2015
• Dimarts 21, de 17 a 18.15 h, a les pistes del Complex Esportiu: futbol sala, per a infants nascuts entre el 2012 i el 2013
• Dimecres 22, de 17 a 18.15 h, pistes del Complex Esportiu: futbol sala, per a infants nascuts entre el 2010 i el 2011
• Dijous 23, de 17.30 a 19 h, al pavelló del Complex Esportiu: gimnàstica rítmica, per a infants nascuts a partir del 2018

Per poder participar en aquestes activitats, has de comunicar-ho a l'associació AE Viu l'Esport, via WhatsApp, al 626 17 12 91.

Cartell de les activitats

Publicat el 13.11.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^