Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El CAP Badia reforça el servei per l'increment de casos en entorns familiars
El CAP Badia reforça el servei per l'increment de casos en entorns familiars
L'Ajuntament i el CAP Badia han mantingut una reunió de coordinació, presidida per l'alcaldessa, Eva Menor, per posar en comú la situació de la COVID a Badia del Vallès i les accions a realitzar. La directora del CAP, la doctora Núria Puchol, ha anunciat que estan reforçant el servei i incrementant horaris per donar resposta als casos que s'han registrat les darreres setmanes.

Segons ha comentat, "hem notat un increment de casos a partir del 28 de desembre ". Aquests casos, amb molta interacció entre familiars, han fet empitjorar unes xifres que "havien estat molt bones durant tota la pandèmia". La doctora ha indicat que es detecta "una certa millora els darrers dies", però que Badia es troba en una situació complicada, igual que tot el seu entorn.

Reforç del servei al CAP
La doctora Puchol ha explicat que el CAP Badia ha incrementat horaris i ha augmentat recursos per donar resposta a la situació de la COVID-19. La directora del CAP també ha explicat que està en contacte amb Vigilància Epidemiològica i CatSalut per valorar en tot moment què es pot fer per donar una resposta adequada. En aquest sentit, Puchol ha explicat que "en la situació en què ens trobem, estem aplicant mesures mitigadores per anar aplanant la corba de contagis".

Les vacunes arriben al CAP Badia
La doctora ha explicat que, seguint les indicacions del Departament de Salut, la setmana passada es va començar a vacunar el seu personal amb vacunes de Pfizer, que són les que està rebent el CAP. La doctora ha destacat el gran resultat assolit en la vacunació dels professionals i que, a més, "no hem notat cap efecte advers".

Respecte a la vacunació a la població, la responsable del CAP explica que és el Departament qui fixa l'ordre dels col·lectius que s'han d'anar vacunant, en funció de criteris com la vulnerabilitat. En aquest sentit, la doctora destaca que serà el servei de Salut que indicarà quan s'ha de vacunar.

Proves al personal docent de Badia
Pel que fa a les escoles, la doctora ha explicat que divendres es van recollir les proves que ha pres el personal docent, una acció que s'està fent a tot Catalunya i que valora molt positivament per mantenir el control sobre la situació dels centres escolars. En aquest sentit, la doctora va indicar que la situació als centres educatius "no és gens dolenta a la nostra ciutat".

Extremar precaucions en trobades informals
Per tal d'aturar el creixement de la pandèmia, cal insistir en el fet que hem d'extremar les precaucions en trobades informals a espais tancats amb familiars o amics, que és on s'estan produint més contagis. Hem de mantenir sempre les distàncies de seguretat, fer ús de la mascareta, rentar freqüentment les mans i, molt important, obrir finestres per permetre la renovació de l'aire i reduir el risc de contagi.

Publicat el 18.01.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
^