Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament de Badia posa en marxa una estratègia pionera per refer els vincles de les persones desocupades amb el mercat de treball

Tallers cocreació Badia del Vallès (ProBadia Lab)L'Ajuntament de Badia del Vallès i la consultora en innovació social COMA (www.wearecoma.com) han posat en marxa ProBadia Lab, una iniciativa pionera al nostre país perquè les persones en situació de desocupació del municipi puguin refer els vincles amb el mercat de treball.

Aquest procés, basat en noves formes de cocreació i cooperació entre els actors implicats, té dues fases. En una primera, que podríem anomenar d'ideació, les persones desocupades treballen conjuntament amb els diferents actors que col·laboren en el projecte i llancen idees (que han de ser realistes, tangibles) amb l'objectiu de marcar-se un itinerari. En una segona fase, d'implementació, es donarà forma a aquestes idees a través de sessions de desenvolupament.

Ajuda a la reinserció laboral
L'objectiu és apoderar les persones en situació de desocupació, donar-los eines, posar al dia les seves competències per tal de reinserir-se al mercat laboral. D'aquesta manera, les persones que són a l'atur passen a tenir un paper molt més actiu en el seu camí cap a la reinserció laboral. Com a resultaten comptes d'allunyar-se i debilitar les seves competències, que és una de les conseqüències de l'atur de llarga durada, s'aconsegueix la millora de les seves Tallers cocreació Badia del Vallès (ProBadia Lab)capacitats per a la cerca de noves oportunitats.

Estudi exhaustiu
El punt de partida d'aquest procés és un estudi exhaustiu dels col·lectius que pateixen aquesta situació, per crear un espai on el quart sector i el col·lectiu en situació d'atur treballin conjuntament, a través de tècniques innovadores, amb l'objectiu comú de trobar sortides viables a aquesta situació bloquejada.

Recuperar l'autoestima i les competències adquirides
Aquest és un projecte que sorgeix en un context de baixa creació d'ocupació i un atur estructural que afecta les persones que el pateixen fins al punt d'arribar a ser un problema de primer ordre amb conseqüències socials i personals que dificulten la seva inserció laboral futura, ja que l'atur de llarga durada no només danya l'autoestima sinó que debilita les competències ja adquirides.

El treball conjunt de l'administració, els agents econòmics i socials, l'empresa, el tercer sector i les persones desocupades obre nous espais i noves maneres d'afrontar els reptes socials actuals.

Els agents que fins ara han col·laborat en aquesta iniciativa, a més de l'Ajuntament de Badia i la consultora COMA, són el Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO), UGT de Catalunya, el Consell Intersectorial d'Empresaris (CIESC), les empreses Roca González, Comac i Cespa-Ferrovial, i les entitats Fundació Tallers i Fundació IReS.

Tallers cocreació Badia del Vallès (ProBadia Lab)        Tallers cocreació Badia del Vallès (ProBadia Lab)        Tallers cocreació Badia del Vallès (ProBadia Lab)        Tallers cocreació Badia del Vallès (ProBadia Lab)

Publicat el 09.01.2015
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia Eva Menor informa sobre l'estat d'emergència per sequera a Badia
×  
Missatge de Nadal de l'alcaldessa Missatge de Nadal de l'alcaldessa
^